Akita – Hundhjälpen

Född: 2013 jan
Kön: Tik
Höjd: 49 cm
Längd: 49 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-15
Senast uppdaterad: 2018-07-15
Ankom Sverige:


Vår Akita var ca ett år gammal när hon en februaridag anlände till hägnet. Man hade då fått ett telefonsamtal från några byggarbetare om en hund som höll till på deras arbetsplats och som man inte ville ha där. De hade också berättat att hunden var döende och då fick man bråttom från hägnet att kolla upp saken. Akita var nog inte akut döende, men helt klart på väg åt det hållet då vintern hade tagit kraftigt på hennes utmärglade kropp. Hon togs med till kliniken där veterinären väntade på henne. En första undersökning gav vid hand en kraftig undernäring och uttorkning. Akita vätskades upp och med kärlek och mat löstes även de andra problemen. Hon hade dock svårt att finna sig tillrätta i hägnet och har nu börjat visa tecken på svår depression. De tidigare så klara ögonen ger ett sorgset intryck och Akita kan tillbringa timmar bara stirrandes ut i ingenting. Hon väljer bort att umgås med de andra hundarna och vi upplever hennes situation som mycket pressande. Det är viktigt att Akita kan få lämna hägnet så snart bara möjlighet finns – så vi vädjar nu till Hundhjälpens alla vänner att hjälpa oss hitta det rätta hemmet så att Akita får sin livsgnista åter.

Akita är en snäll och försynt tjej som inte gör något väsen av sig. Detta gör att hon ibland glöms bort och hon har därför heller inte valts ut till något adoptionsprogram tidigare. Nu har hennes situation dock blivit mycket svår och det är med stor sorg vi betraktar henne där hon sitter ensam medan de andra hundarna i inhägnaden ivrigt pockar på vår uppmärksamhet. Hon bjuds inte in till gemenskapen utan har resignerat i sin ensamhet – en oerhört ledsam position för hunden som ju är ett utpräglat flockdjur. Personalen försöker finna tid att umgås lite extra med henne och då kan det skymta fram en glimt av glädje i Akitas ögon, en glimt som slocknar när de måste gå vidare till andra arbetsuppgifter. Akita har inga problem i relationen till andra hundar – hennes isolering är delvis självvald p g av hennes sorgsenhet. Hon kan utan problem bo med en annan hund i framtiden och vi tror att även en katt kan bli ett bra sällskap.

Vi söker nu ett speciellt hem för vår ljuva Akita – där man med tålamod, kärlek och i hennes egen takt kan lotsa henne fram till glädje och ljus. Hemmet ska vara lugnt beläget och i marknivå med en egen täppa / trädgård, där hon kan få strosa runt eller sitta och filosofera. Inga barn under skolåldern i hemmet. Finns hund ska den vara stabil och vänlig.%d bloggare gillar detta: