Aki – Hundhjälpen

Född: 2017 jul
Kön: Hane
Höjd: 40 cm
Längd: 40 cm
Hals: 28 cm
Bröst:
Vikt: 8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Observera att Aki kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-16
Senast uppdaterad: 2018-04-02
Ankom Sverige:


Den 19e juli omhändertog Mihaela Baisan en liten tik i semesterstaden Neptun vid Svarta Havet. Tiken satt vid sidan av vägen och hade stora skrapsår längs ena sidan. Det verkar troligt att hon fått en smäll av en bil och tack och lov kastats iväg i stället för att ha hamnat under däcken. Hon var mycket rädd och skärrad. Mihaela rengjorde och plåstrade om henne och lät henne få en lugn viloplats till natten. Följande morgon – stor överraskning! Sju pyttesmå valpar låg i tikens korg! Mihaela fick agera barnsköterska den närmaste tiden och lyckades tillsammans med mamman hålla liv i sex av de sju syskonen. Den sjunde hade antagligen men av bil-mötet. Valparna har fått växa upp i tryggheten i hägnet STAAD och har tagits väl om hand av sin mamma. De lever sedan en tid separerade från henne, vilket ger henne välbehövlig vila samt ger Mihaela möjlighet att hjälpa henne lite extra då hon är väldigt blyg. Samtliga valpar kommer att introduceras i Hundhjälpens adoptionsprogram – här har vi nu vår charmör Aki.

Aki är en glad och social valp som haft förmånen att aldrig ha träffat på någon elak människa. Han har dock vuxit upp inom en väldigt begränsad miljö, så man måste vara beredd att mycket kan skrämma honom i början efter flytten till Sverige. Det är därför viktigt att inte pressa honom utöver hans förmåga – och hela tiden ha i åtanke att detta är en valp som i egen takt måste få börja upptäcka världen. Aki tillbringar dagarna med sina syskon och några andra lite mindre hundar, Han älskar att busa och springa och ser gärna till att det händer något roligt i den lilla gruppen. Syskonen är ett sammansvetsat gäng som leker tillsamammans på dagen och kryper ihop tillsammans på natten. Aki är gärna den som drar igång buset, men han kan också lugnt ligga och fundera tillsammans med en av de lite lugnare systrarna. Han har bara umgåtts med små hundar och bör i sitt nya hem få sällskap av en lugn och snäll hundkamrat, i mindre alternativt mellanstort format. Denna hund får då även den viktiga funktionen av att bli Akis förebild i den nya världen.

Vi söker nu till vår lille prins, Aki, ett tryggt och kärleksfullt hem där han får växa upp till en glad och trygg unghund. Hemmet bör inte vara centralt beläget. Finns katt i hemmet kan Aki helt säkert skapa en god relation till den. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: