KOFI - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, sept

Kön: Hane

Höjd: 66 cm

Vikt: 28 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej små barn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM KOFI

Kofi är en väldigt tillgiven kille som gärna söker personalens sällskap. Tid är bristvaran – men när det finns lite tid över och de kan mysa med honom så är han som på moln.

Närhet är viktigt för honom. Kofi älskar när någon stryker honom över den lena pälsen och kanske kliar en stund bakom öronen. Han är en kvicktänkt och läraktig grabb som uppmärksamt försöker förstå vad personalen kommunicerar och gärna samarbetar med lite roliga övningar i lekparken.


Finns andra hundar på plats ställer han gärna upp på spring och bus men annars kan han långa stunder leka för sig själv med någonting han hittat i leksakslådan. Han är relativt självständig men finner ändå stort nöje av sina kamrater som består av andra hundar i liknande storlek. Bäst gillar Kofi tjejerna.

Klipsk som han är blir dagarna lätt enahanda. Bus varvas med vila – men då och då erbjuds en spännande promenad kring hägnet där Kofi får se de andra djuren och även traska lite bland de buskage som omger hägnet och där det döljer sig spännande dofter.

På promenaderna har han stött på en och annan katt och visat ett visst intresse – finns katt i det nya hemmet ska den vara hundvan och introduktion ske gradvis under ordnade former.


I nya situationer söker Kofi stöd hos sina människor och känner sig då väl till mods när han märker att de finns till hands och hjälper honom hantera läget. Han kommer att bli en härlig kamrat ute i våra svenska marker – där varje ny stig är ett nytt äventyr – och mot kvällen kommer han att uppskatta soffmys med sina människor.

Som så många av våra hundar har Kofi vuxit upp bakom skyddande murar och saknar därmed exponering mot omvärlden. Han får därför inte pressas i nya situationer eller bland nya människor utan få göra sina framsteg i egen takt.


Till vår fantastiskt fine Kofi söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får utvecklas till världens finaste kille. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och det bör inte finnas de minsta barnen hemmavid. En hundkamrat som är stabil och trygg kan bli en bra följeslagare och mentor.


Bakgrund:

Det finns amerikanska flygbaser i Rumänien och vi har faktiskt flera hundar som räddats av militärpersoner där. Så även Kofi med bröderna Blues och Oscar.

Några soldater hade hittat dem invid ett dike och burit dem med sig till basen där de sedan pysslat om dem. De fick dock från ledningens håll veta att det här var inte vad de skulle syssla med och så kontaktade man SaveTheDogs.


De små bröderna var ca två månader gamla när de fick militäreskort till Footprints of Joy i Cernavoda. Utan de unga soldaternas hjälp hade de inte haft en framtid – nu finns det mycket att se fram emot – där höjdpunkten är en framtida adoption till hundlandet Sverige.

Grabbarna var vid ankomsten i ganska bra skick – och väldigt matglada – det märktes att de redan hunnit bli bortskämda.


Oscar finns redan i Sverige medan Kofi och Blues ännu inte funnit sina hem. Vi önskar dig lycka till i sökandet, världens bäste Kofi!

I Rumänien - December 2023