HERMES- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, feb

Kön: Hane

Höjd: 59 cm

Vikt: 30 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Äldre barn

Särskilda behov: Villa/ landsbygd


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM HERMES

Hermes var vid ankomsten till STAAD svårt chockad av den senaste tidens traumatiska händelser. Han låg långa stunder stilla med huvudet i Mihaelas knä utan att nämnvärt bry sig om något. Tack och lov släppte detta inom några dagar och snart var Hermes sitt vanliga, glada jag. Han är en oerhört kärleksfull kille som tar väl hand om sina utvalda människor. Dessa utvalda är de som erbjuder en närvarande relation, har en välkomnande och accepterande inställning, trivs ute i naturen med sin hund och har fickan full med godbitar. Dessutom gillar Hermes att leka tillsammans.


Hermes kan i sitt nya hem bo som ensam hund men han delar även gärna hemmet med en glad tik. Han har alltid bott med katter runtomkring och mer eller mindre nonchalerat dem. Det som för honom är viktigt är att bli sedd och uppskattad – och få vara med – och vara nära. Den här killen knyter täta band till sina människor och blir en fantastisk följeslagare.


Vi söker nu för vår ståtlige Hermes ett välkomnande evighetshem utan småbarn. Hemmet ska ha ”yta” runtomkring ( trädgård, landsbygd ) då han är van att ströva runt och ha koll på sina ”ägor”. Viktigt är att du har mycket tid att ägna Hermes då han älskar gemensamt mys och äventyr – i en bra blandning.


Bakgrund
Hermes kommer från en liten by utanför semesterorten Neptun vid Svarta Havet. Ägarna skiljdes och lämnade sina två hundar åt sitt öde – inte ovanligt i denna region. Den ena – en liten tik, fick genast ett nytt hem. Den andra hunden som var en större hane ville ingen veta av och han togs till dödshägnet Biobaza med en plågsam död framför sig. Förhållandena är gräsliga – hundarna ska ju ändå dö – brutalt. Hermes var så chockad att han inte ens klarade att stå upp – han kröp ihop i ett hörn och stannade kvar där liggandes med huvudet bortvänt.


Mihaela som driver sitt lilla hägn, STAAD, fick höra vad som hänt. Hon kände till Hermes och lyckades efter en veckas upprörda diskussioner med ledningen för Biobaza få med sig honom därifrån. Vid det laget var Hermes kraftigt försvagad. Hans tacksamhet var utan motstycke. Hermes som är en större kille och har levt ett lite friare liv vantrivs dock i hägnets begränsade tillvaro – och längtar efter en ny tillvaro. Vi är glada att få hjälpa denne stilige kille hitta sitt evighetshem!


I Rumänien - STAAD