GIULIO- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 60 cm

Vikt: 32 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Kan bo med en tik

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: Äldre barn

Särskilda behov: Utrymme, aktivt friluftsliv


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM GIULIO

Här har vi en hund med en fascinerande personlighet. Giulio är en stilig, stolt och ganska självständig kille med en mjuk o gosig päls. Han älskar sina människor och vill väldigt gärna vara med om spännande äventyr. Promenader är härliga, att skvätta i vatten är kul – eller varför inte ockupera en hel ”pool” själv genom att bara lägga sig mitt i den. Bästisen är Hh:s Willow vilken han är väldigt förtjust i. De respekterar och trivs med varandra och har en tillitsfullt relation.


Giulio vantrivs annars i hägnet. Han är en grabb av lite ”friare vidder” och med ett behov av omväxling och uppmärksamhet. Giulio är klipsk och aktiv och kommer att bli en fantastisk framtida äventyrskamrat – till dig som trivs i skog och mark. Han vill följa med på vandringar, kanske tälta i skogen, följa spännande bäckar och nosa upp sorkar. Vinn Giulios hjärta och du har en pigg och positiv kamrat för livet – som inte sviker.


För vår härlige Giulio söker vi ett livslångt, kärleksfullt hem med lite ”rymd”. Inget stadsboende. Du bör som ny matte / husse vilja tillbringa mycket tid med din hund och ha ett stort friluftsintresse – en aktiv fritid. Du måste också respektera att han ibland önskar lite ”privatliv” och då lugnt vill vila i sin bädd. Inga unga barn hemma. Finns hund i hemmet bör det vara en tik i liknande storlek, men Giulio kan även bo som ensam hund. Ej katt.


Bakgrund
Giulio anlände till veterinärkliniken i ett kritiskt tillstånd. Han var apatisk / frånvarande, hade hög feber och svår anemi. Under pälsen fanns bara skinn och ett benrangel. En kvinna hade några dagar tidigare upptäckt honom utanför sin bostad i en liten by. Hon hade gett honom lite bröd men då han dag tre var ännu sämre ringde hon SaveTheDogs för att få hjälp. Giulio anlände till kliniken som en hängande trasa, knappt medveten om vad som pågick.


Efter några dagars intensivvård började han intressera sig för omgivningen och sökte kontakt med personalen. Kampen för livet var vunnen. Giulio har lämnat de svåra tiderna bakom sig – men trivs inte alls i hägnet. Han är en vän av öppna ytor och längtar efter mycket mänsklig kontakt och äventyr i mängd. Dagarna går alldeles för långsamt och Giulio känns ibland ledsen. Vi hoppas nu finna hans evighetshem bland Hundhjälpens alla vänner. Välkommen till adoptionsprogrammet, fine Giulio!

I Rumänien