BLUES - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, sept

Kön: Hane

Höjd: 61 cm

Vikt: 28 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej små barn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM BLUES

Blues är en charmör – något annat ord beskriver honom inte lika bra. En jättesmart och kärvänlig kille är personalens omdöme. Blues älskar att få vara nära sina favoritpersoner och hade de tid skulle han kunna ägna timmar åt att bara umgås, bli kliad och pysslad med – hela tiden med ett lyckligt leende.

I nya situationer söker han stöd hos sina människor och känner sig då väl till mods när han märker att de finns till hands och hjälper honom hantera läget. Promenader är oerhört uppskattade och Blues tar tillfället att utvidga sin lilla värld lite – med stöd av sin följeslagare.

Han stortrivs också i lekparken med Hh-kamraterna Mailo och Pongo med vilka han har en härlig relation. Grabbarna delar sin inhägnad och för en harmonisk tillvaro där ingen dominerar utan alla umgås på lika villkor.

Blues har även träffat några andra hundar som han etablerat en vänskaplig relation med. Han har ett fint hundspråk och är noga med att föra sig väl.


På promenaderna har han stött på en och annan katt och visat ett visst intresse – finns katt i det nya hemmet måste den vara hundvan då den annars kan uppleva Blues som lite närgången.

Som så många av våra hundar har Blues vuxit upp bakom skyddande murar och saknar därmed helt exponering mot omvärlden. Han får därför inte pressas i nya situationer eller bland nya människor utan får göra sina framsteg i egen takt.


Till vår oerhört kramgoe och vänskaplige toppenkille Blues söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får växa upp till en ståtlig och självsäker unghund. Hemmet ska inte ha city-läge och man bör heller inte ha de allra minsta barnen hemmavid. Blues skulle uppskatta en glad och vänlig hundkamrat som då kan hjälpa honom finna sig tillrätta i allt det nya.


Bakgrund:

Det finns amerikanska flygbaser i Rumänien och vi har faktiskt flera hundar som räddats av militärpersoner där. Så även Blues med bröderna Kofi och Oscar.

Några soldater hade hittat dem invid ett dike och burit dem med sig till basen där de sedan pysslat om dem. De fick dock från ledningens håll veta att det här var inte vad de skulle syssla med och så kontaktade man SaveTheDogs.


De små bröderna var ca två månader gamla när de fick militäreskort till Footprints of Joy i Cernavoda. Utan de unga soldaternas hjälp hade de inte haft en framtid – nu finns det mycket att se fram emot – där höjdpunkten är en framtida adoption till hundlandet Sverige.


Grabbarna var vid ankomsten i ganska bra skick – och väldigt matglada – det märktes att de redan hunnit bli bortskämda. De har nu fått växa upp i trygghet och är omringad av kärleksfulla människor. Hägnet är dock ingen idealisk plats att växa upp då ett bra hundliv har så mycket mer att erbjuda – inte minst helt egna människor.


Vi tar nu tillfället att välkomna finaste Blues till Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien - Oktober 2023

I Rumänien - Augusti 2022