CARMELA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Tik

Höjd: 46 cm

Vikt: 15 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej småbarn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM CARMELA

Som svart sammet och vacker som få – vår fina Carmela. Hon är en förtjusande flicka som älskar sina leksaker – och att busa i vatten. Man kan hitta henne plaskandes i en pool eller t o m sittande i en liten vattenhink. En framtida svensk skärgårdstjej? Carmela trivs också med sina snälla skötare och leker gärna en stund i parken – för att därefter lugnt traska iväg för att ta itu med egna projekt som fågelskådande eller reptuggande.


Carmela har sina syskon ständigt runtomkring så det finns alltid någon att umgås med. Hon busar gärna med dem men önskar även lite lugn egentid vilket de respekterar. Hon har som alla våra hundar ett fint hundspråk och lätt att skaffa sig vänner. Buffliga hundar är inte önskvärda utan kamraterna ska vara lyhörda och vänliga. Med sin mjuka framtoning tror vi att Carmela även kommer att kunna skapa vänskapsband med en snäll katt givet gradvis introduktion.


Till vår finaste Carmela söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt evighetshem där hon får bli en väldigt älskad familjemedlem. Hemmet ska vara lugnt beläget med trevliga strövområden i anslutning. De minsta barnen bör inte finnas hemmavid. Hon bor gärna med en glad och snäll hundkamrat som då kan bli hennes mentor i det nya livet. Notera att Carmela som de flesta av våra hundar helt saknar exponering mot omvärlden. Hon får därför aldrig pressas där hon känner sig osäker – bland nya människor eller i nya miljöer.


Bakgrund
Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.


Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen har tilldelats 11 vackra svarta hundar – Carmela, Rina, Ezio, Emilio, Moreno, Romario, Omar, Lionel, Carla, Franca och Ugo. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera vår sötnosa Carmela i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien - Maj 2024

Räddningen