RINA- HUNDHJÄLPEN


Född: 2023, nov

Kön: Tik

Höjd: 51 cm

Vikt: 19,6 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej småbarn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM RINA

Rina med den vackra, svarta pälsen är en oerhört rar tjej. Hon håller sig gärna nära personalen där hon vänligt frågar efter lite uppmärksamhet. Har de tid att ta henne med till lekparken är det en höjdpunkt – Rina älskar att springa efter sina bollar och tuggleksaker – för att däremellan stjäla en kram eller två. Hon är väldigt klipsk och lättlärd och älskar sina skötare med vilka hon gärna samarbetar eller bara myser.


Dagarna delar Rina med några av sina bröder till vilka hon har en fin relation. De finner trygghet i varandras sällskap och roar sig med lek och bus. Rina har överlag ett väl utvecklat hundspråk vilket gör att andra hundar har förtroende för henne och gärna söker hennes sällskap. Hon har ett balanserat temperament och tar sig an dagen med såväl spring och lek som med lugn vila. Rina kommer att lätt skapa nya vänskapsband bland framtida hundar.


Till vår finaste Rina söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt evighetshem där hon får bli en väldigt älskad familjemedlem. Hemmet ska vara lite lugnare beläget. Hon bor gärna med en glad och snäll hundkamrat som då kan bli hennes mentor i det nya livet. Vi tror att hon med sitt vänliga sätt även kommer att kunna bli god vän med en katt. Notera att Rina som de flesta av våra hundar helt saknar exponering mot omvärlden. Hon får därför aldrig pressas där hon känner sig osäker – bland nya människor eller i nya miljöer.


Bakgrund
Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.


Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen har tilldelats 11 vackra svarta hundar – Rina, Ezio, Emilio, Moreno, Romario, Omar, Lionel, Carla, Franca, Ugo och Carmela. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera vår vackra Rina i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen