OMAR - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Hane

Höjd: 51 cm

Vikt: 18,3 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej småbarn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM OMAR

I den här syskongruppen har vi många vattenälskare – till dessa hör även Omar. Att skvätta vid hinkar och baljor är hur roligt som helst – men även att bearbeta leksaker och springa med bollar. Han är en väldigt rar och snäll kille som tycker om att umgås med alla snälla människor. Har man tid att prata en stund lyssnar Omar uppmärksamt och kan man dessutom klia lite också är tillvaron på topp. Till detta läggs gärna små promenader kring hägnet och lite bus i lekparken – allt till gemensam glädje.


Med så många syskon har fine Omar aldrig behövt vara ensam. Han har en god relation med dem samtliga och kommer att i framtiden ha lätt att skaffa nya hundvänner då han är populär tack vare sitt glada humör. Hägnet är väl inte så roligt för honom i övrigt. Han är en ung och nyfiken kille och hägnlivet blir lätt enahanda. Omar skulle glädjas att få fortsätta sin positiva utveckling i en mer varierande tillvaro och med egna människor att skämma bort.


Vi söker för vårt charmtroll Omar nu ett tryggt och kärleksfullt hem – ej city-läge. Man bör vara intresserad av att vistas ute i markerna med sin hund då Omar älskar när det händer roliga saker. Han vore glad att få bo med en pigg och lekfull hundkamrat då han finner stort nöje i att umgås med andra, snälla hundar – men han kan även bo som ensam hund i det hem där man har mycket tid att ägna honom. Katt ok efter gradvis introduktion. Notera att Omar helt saknar exponering mot omvärlden och aldrig får pressas där han känner sig osäker - inför nya människor och i nya miljöer.


Bakgrund
Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.


Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen har tilldelats 11 vackra svarta hundar – Omar, Ezio, Emilio, Moreno, Rina, Romario, Lionel, Carla, Franca, Ugo och Carmela. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera vår sötnos Omar i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen