FRANCA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Tik

Höjd: 51 cm

Vikt: 16,3 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej småbarn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM FRANCA

Vår vackra Franca har charm så det räcker och blir över. Hon är en särdeles klipsk och pigg tjej som älskar vattenhinkar, små pooler och sina bollar som hon samlar ihop och ibland försöker bära två av samtidigt. Vattenplasket gör henne överlycklig. En framtida svensk skärgårdstjej? Det duger även med en liten bäck eller en liten plastpool. Franca trivs också med sina snälla skötare och leker gärna en stund i parken med dem – eller så ligger man tillsammans i gräset för att diskutera viktiga hundsaker.


Franca har sina syskon ständigt runtomkring så det finns alltid någon att umgås med. Hon busar gärna med dem men önskar även lite lugn egentid vilket de respekterar. Hon har som alla våra hundar ett fint hundspråk och lätt att skaffa sig vänner. Buffliga hundar är inte önskvärda utan kamraterna ska vara lyhörda och vänliga. Med sin mjuka framtoning tror vi att Franca även kommer att kunna skapa vänskapsband med en snäll katt givet gradvis introduktion.


Till vår finaste Franca söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt evighetshem där hon får bli en väldigt älskad familjemedlem. Hemmet ska vara lugnt beläget med trevliga strövområden i anslutning. De minsta barnen bör inte finnas hemmavid. Hon bor gärna med en glad och snäll hundkamrat som då kan bli hennes mentor i det nya livet. Notera att Franca som de flesta av våra hundar helt saknar exponering mot omvärlden. Hon får därför aldrig pressas där hon känner sig osäker – bland nya människor eller i nya miljöer.


Bakgrund
Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.


Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen har tilldelats 11 vackra svarta hundar – Franca, Carmela, Rina, Ezio, Emilio, Moreno, Romario, Omar, Lionel, Carla och Ugo. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera vårt charmtroll Franca i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen