EZIO- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 55 cm

Vikt: 21,6 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Ej småbarn

Särskilda behov: Nej


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM EZIO

Ezio har en blänkande svart päls som ett bevis på den goda omvårdnad han fått vid Footprints of Joy. Det här är en riktig ”piggelin-kille” som med glädje tar del i lek med människor och kamrater – och gärna tar sig an små utmaningar i lekparken – och blir alldeles till sig av glädje när promenad erbjuds. Just nu är han fascinerad av bollar – hur de hoppar iväg hit och dit. En godbit – och du är hans vän. Ezio tycker om att samarbeta - en framtida träningskompis, vandringskompis – men även en myspropp hemmavid där han gärna sticker in nosen under din arm och bara njuter av närheten i soffan.


Ezio har med sina många ”syskon” stor vana att umgås med andra hundar. Han kommer att i framtiden ha lätt att skaffa nya hundvänner då han är populär tack vare sitt glada humör. Hägnet är tufft för honom – med sitt stora intresse för aktiviteter är tillvaron enahanda och han trivs inte så bra. Han har ett stort behov av en mer varierande tillvaro och egna människor att skämma bort.


Vi söker för vår stilige Ezio nu ett tryggt och kärleksfullt hem – ej city-läge. Man bör vara intresserad av att vistas ute i markerna med sin hund då Ezio älskar när det händer roliga saker. Han vore glad att få bo med en pigg och lekfull hundkamrat men kan även bo som ensam hund där man har mycket tid att ägna honom. Katt ok efter gradvis introduktion. Notera att Ezio helt saknar exponering mot omvärlden och aldrig får pressas där han känner sig osäker - inför nya människor och i nya miljöer.


Bakgrund
Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.


Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen har tilldelats 11 vackra svarta hundar – Ezio, Emilio, Moreno, Rina, Romario, Omar, Lionel, Carla, Franca, Ugo och Carmela. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera vår glade Ezio i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen