RIKY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2015, okt

Kön: Hane

Höjd: 63 cm

Vikt: 30 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: Äldre barn

Särskilda behov: hundkamrat, lugn miljö


Överlåtelseavgift: 1500 kr

OM RIKY

Riky väntar i sitt jourhem i Skåne på att hitta sitt alldeles egna evighetshem. Han har från starten i Sverige imponerat på alla som mött honom. Riky leker och busar med hundarna i jourhemmet och har funnit sig väl tillrätta. Promenaderna är spännande och roliga och han har även förstått att soffmys hör till ett svenskt hundliv. Visst – han är ännu en lite försiktigare kille, men han njuter nu av livet och tar sig an de små utmaningar som bjuds.


Till jourmatte har Riky ett särskilt gott öga, men han har även under sin korta tid i Sverige hälsat på vänliga främlingar. I Rikys värld ska människor vara snälla och respektfulla – precis som han själv är. Så många år har gått förlorade så nu ska varje dag fyllas av glädje och närhet – och roliga promenader i markerna. På önskelistan står också en mjuk och gosig bädd, godbitar i mängd samt en tillvaro som inte är kravdominerad.


Vi söker nu det perfekta hemmet för Riky, där han kan fortsätta att växa och blomstra som individ. En snäll och lugn hundkamrat är ett måste. Hemmet bör vara lugnt beläget. En egen trädgård är viktig, helst inhägnad så att Riky kan njuta av att vara utomhus och sola på våren, vilket han älskar. För en hund som levt hela sitt liv bakom murar är det viktigt att låta honom bekanta sig med världen i sin egen takt. Inga småbarn i hemmet.


Bakgrund:

Ibland passerar år efter år – nu är det dags för vår fine Riky att hitta lyckan. Han hittades på landsbygden utanför Cernavoda, nära gränsen till Bulgarien. Riky var helt ensam och hade han inte blivit sedd hade hans liv avslutats inom några dagar. Han var ungefär sex veckor gammal och hade inte en chans att klara sig själv.


Nu vände ändå situationen till det bättre. En privatperson såg Riky vid vägkanten, plockade upp honom och ringde till SaveTheDogs för att få hjälp till valpen. Riky var väldigt svag och man fick kämpa för honom – och man lyckades. Idag är Riky en stilig herre i sina bästa år som tyvärr tillbringat sin tid vid hägnet i skymundan. Nu får det vara slut på den tillvaron – han förtjänar sitt egna hem där han får bli en älskad kille. Alltför mycket tid har redan gått. Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, Riky!

I Sverige

I Rumänien