LEO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 52 cm

Vikt: 20 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: n/a

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Ska ej bo i city-läge


Överlåtelseavgift: 3000 kr

OM LEO

I Sverige:
Vår fine Leo kom till Sverige som 4-månaders valp. Han har sitt ursprung i Lettland. Här flyttade han in i ett hem som inte var rätt för honom – det var alldeles för stökigt.

Leo kände rädsla för barnen i hemmet – de hade inte det sätt och den förståelse som krävdes för att han skulle kunna känna sig trygg.

En inte ovanlig situation igen – Leo saknade helt skyddsnät när han inte fick bo kvar i hemmet – föreningen som tog honom till Sverige svek när det gick illa.

Nu är denne fine grabb en Hundhjälpen-hund och har en framtid att se fram emot. Leo väntar nu i sitt jourhem i mellan-Sverige på att evighetshemmet ska upptäcka honom.


Leo har ett helt underbart ansikte som visar så mycket känslor. Ord behövs inte. Han är en pigg och trevlig kille med gott om ungdomlig, positiv energi.

I jourhemmet finns bara äldre hundar så han har inte hittat sin matchning att leka med – vilket han tycker är trist.

Jourhemmet kompenserar med att ägna honom mycket tid och rapporterar hur han njuter av långa promenader på spännande stigar och över doftfyllda ängar. Leo uppskattar att höra till – att få vara med – och vill ses som en given följeslagare / bäste vän. Han är oerhört klipsk och lyhörd.

Han är uppmärksam på sina människor och uppskattar en smekande hand och lugna pratstunder. Han tar sig även gärna an små tankenötter och så det obligatoriska mysandet i soffan.

Leo är ung – har fått en mindre bra start – men har i jourhemmet utvecklats enormt.


Hans drömpersoner är lugna och snälla – men ska trivas i skog och mark tillsammans med sin hund. Inga unga barn. Hemmet ska vara lugnt beläget och ha tillgång till näraliggande intressanta strövområden – inget city-liv alltså.

Leo önskar sig ett liv där han känner sig välkommen och önskad – och där han erbjuds roliga aktiviteter varvat med lugna mysiga stunder. Leo bor gärna med en trygg och stabil hund i liknande eller större storlek – som då kan förklara hur livet ska levas och samtidigt erbjuda både vänskap och trygghet.

I Sverige