DUCCIO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2019, mars

Kön: Hane

Höjd: 62 cm

Höjd: 56 cm

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tik

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 3200 kr

OM DUCCIO

Duccio är en sällskaplig och glad kille. Han är oerhört förtjust i personalen och gillar när de erbjuder honom små utmaningar i lekparken – vad gör man inte för en ”hundkaramell”?

Han vill att man har ett lugnt kroppsspråk och talar vänligt – då är han gärna vän och samarbetar gärna kring små projekt. Lekparken är också ett tillfälle för honom att snusa runt lite – eller ta sig en liten språngmarsch.

Det bästa är ändå promenaderna. Duccio är en frihetsälskande grabb som inte trivs bakom galler. Natur ska det vara – så det finns intressanta saker att upptäcka.


Det är viktigt att man i Duccios nya hem är intresserade av friluftsliv och att han då ses som en given följeslagare. På önskelistan står skogsstigar, tallhedar, vidsträckta ängar.

Hemma kommer Duccio att trivas i soffan – han har en stor kärlekspotential och är noga med att försöka förstå vad som önskas av honom.

Egentligen har han alla kvaliteter för att bli en äkta ”bästis” till den som delar hans intressen. I hägnet känner han sig ”inträngd” bland alltför många hundar och har svårt att känna harmoni.


I sitt nya hem bor han helst som ensam hund där man har mycket tid att ägna honom – men om det nu finns en hund ska det vara en lugn tik i liknande storlek och med bra ”hundvett”.

Katter förstår han sig inte på så dem ska vi undvika.

Till vår fantastiske Duccio söker vi nu evighetshemmet där han får stjärnstatus. Inga småbarn i hemmet som även ska vara lite lugnare beläget men med naturen tätt inpå.


Bakgrund:

En tidig morgon i mitten av maj satt Duccio och väntade utanför Footprints of Joy. Det är oklart om han själv lockats dit av alla skall och dofter – men hägnet ligger en bra bit utanför Cernavoda – så troligt är att han är en av alla ”dumpade” hundar som bara finns där en morgon.

Folk väljer ofta att dumpa oönskade hundar nattetid för att inte bli upptäckta och måsta svara på frågor. Vi får ändå vara tacksamma att de lämnar hunden vid det räddande hägnet – då väldigt många hundar lämnas ute i obygderna där det stora flertalet dukar under av svält.


Duccio var glad att bli räddad. Han slafsade glatt i sig maten som ställdes fram och tittade storögt efter mer. Han var oskadd, tack och lov och verkade inte ha tillbringat alltför lång tid på gatan – eller varifrån han nu kommit. H

an är en stor och stilig kille med en iögonfallande ansiktsteckning – och ett glatt humör. Det här med att sitta instängd i en inhägnad är något han inte alls trivs med – så vi hoppas Duccio så snart det bara går ska få sin rese-biljett till hundlandet Sverige.


Välkommen till Hundhjälpen, fine Duccio – vi ska hjälpa dig hem!

I Sverige

I Rumänien

Räddningen