Vårt val – Haqihana Double H!

Vi har sedan flera år utrustat alla våra inkommande hundar med Haqihanas suveräna sele Double H. Detta är en i princip rymningssäker sele tack vare den bakre magremmen som sitter bakom revbenen. En rädd hund böjer ner huvudet och backar – vips är den ute ur selen. Håll din hund trygg – ANVÄND den medföljande selen. Att snabbt byta till en annan sele är att riskera en nyanländs hunds liv. Argumenten som framförs är minst sagt vaga – att selen är jobbig att ta på – att färgen inte passar etc etc – är inte hundens trygghet / liv det viktigaste? En av våra medlemmars hund gick genom isen förra vintern – utan Haqihana-selen och Baggen-kopplet hade den inte överlevt. Ägaren blev inte ens rädd – i vetskapen om att hunden kunde halas upp ur vaken då den satt säkert i selen och inte kunde glida ur – och kopplet var i ett material som inte gled i händerna. Detta var en extrem situation – men det ultimata beviset på vilken fantastisk sele Haqihana Double H är.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d