Baghira – hunden som rörde vid allas hjärtan!

Bankgiro 5541-9477, 123 432 4448. “Ukraina”

Ingen djurvän förblev oberörd inför bilden av Baghira – desperat klamrandes sig fast vid benet på en av sina räddare. I början av juni sprängdes kraftverksadammen Nova Kachovka i Cherson, Ukraina. Enorma vattenmassor strömmade ut i området och stora områden dränktes snabbt. Många djur drunknade direkt – andra kämpade för sina liv – ofta förgäves. Ukrainska djurvänner gjorde enorma insatser och räddade mängder av djur inifrån översvämmade hem där de blivit kvar. Andra satt på tak eller ovanpå bilar och bråte. Baghira var instängd i ett hus där han tagit sig upp under taket. Han hade kämpat hårt och han var illa skadad i bakbenen. Fantastiska Anna Kurkurina som stöttas av SaveTheDogs hörde hans förtvivlade skrik på hjälp och man lyckades få ut Baghira ur byggnaden och förd till torr mark. Han höll desperat fast i sin räddare – en bild som fått symbolisera djurs lidande i krig. En annan av SaveTheDogs samarbetspartners, Lyudmila i Odessa, ställde i ordning en egen liten inhägnad för Baghira där han nu är trygg och får veterinärvård. Han kommer nog aldrig att bli helt återställd, men han kommer att kunna få ett bra hundliv.

Vi tackar SaveTheDogs, Anna Kurkurina och Lyudmila – ert samarbete gav Baghira livet åter. Detta möjliggjordes tack vare pengar som donerats av djurvänner. Fortsätt att stötta verksamheten i Ukraina så att andra hundar likt Baghira får en ny chans i livet – och någon gång i framtiden – ett härligt hundliv i ett land i fred.

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448. Märk insättningen “Ukraina”. Vill du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv “Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: