Nu kan du långsiktigt hjälpa krigshundarna i Ukraina – BLI FADDER!

Hundhjälpen har sedan länge erbjudit möjligheten att vara fadder till ett enskilt djur och därmed trygga deras ofta livslånga tillvaro i sitt hägn. I grannlandet Ukraina gäller det liv och död – varje dag. Krigsmaskinen rullar på med enormt lidande som följd. Överallt driver nu skaror av hundar omkring – övergivna eller borttappade i krigets fasor. Många är skadade av vapen, detonationer och ras eller svälter bara långsamt ihjäl. Fantastiska volontärer arbetar på plats med risk för sina egna liv. Även SaveTheDogs finns på plats i den södra delen av landet. Situationen förvärras för varje dag – bokstavligen. Nu föds valpar i mängd – i en miljö där få orkar bry sig om djurs lidande då den egna situationen är svår.

De allra mest akuta fallen MÅSTE få hjälp – och hjälp finns – men VI måste hjälpa till att finansiera den. Såväl SaveTheDogs Ukraina-verksamhet som de lokala volontärer som arbetar i nätverk är helt beroende av hjälp utifrån. Det här är ingen kris som ”går över” – vårt åtagande är och måste vara långsiktigt. Vi söker nu dig med ett stort hjärta för dessa ”krigshundar”. I dagsläget läggs stora resurser vid den sprängda dammen i Cherson – där hundar och katter dagligen räddas med båt – får vård, mat och en trygg tillvaro. På andra håll i landet sätts matstationer upp dit hundarna vänjer sig att komma. På andra ställen körs maten ut till hundtäta områden. Givetvis får katterna samma stöd.

Som FADDER TILL UKRAINAS KRIGSHUNDAR stöder du ALL den verksamhet som drivs bland de nödställda djuren oavsett om det gäller stödmatning, omhändertagande och vård av skadade hundar och t ex kastrationskampanjer som nu planeras. Ditt åtagande är viktigt och gör skillnad. Då rapporteringen från områdena är god kommer vi att kunna uppdatera dig via mail regelbundet – liksom även på hemsidan. Du kan givetvis precis som nu sätta in enskilda belopp till krigshundarna – du blir då inte fadder men gör en fin insats där du räddar liv.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MERA OCH ANMÄLA DIG SOM FADDER.

Vi har under juni även en pågående insamling till Ukraina med målet 100 000 kr. Vi är långt ifrån målet – snälla hjälp oss hjälpa. Dessa pengar går i huvudsak till räddningen och rehabiliteringen av Cherson-dammens offer.

30 012 kr inkommet av 100 000.

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448, ”Ukraina”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: