Vardagen i Cernavoda – här räddas Mato och Lucius.


Våren och sommaren är de många valparnas tid. De föds oönskade och oälskade. Deras stackars mammor, själv märkta av svält och för de som haft ägare – vanskötsel – gör sitt bästa för att hålla sina små vid liv. Många förolyckas eller svälter ihjäl och kvar blir hjälplösa valpar. I andra fall tar man valparna och dumpar dem någonstans – oftast med ett utdraget lidande som leder till döden som följd. Mato och Lucius hade tur – de räddades för några dagar sedan. Självaste Sara Turetta, SaveTheDogs grundare, fanns på plats och såg de små invid vägen där hon körde. En timme senare befann sig de båda pojkarna i trygghet på veterinärkliniken vid Footprints of Joy. De hade troligtvis annars inte överlevt dagen invid den starka trafiken. Två rädda och mycket tunna grabbar – men nu har det ett LIV att se fram emot. Troligtvis blivande svenskar.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: