Fokus Ukraina – Det är den starkares plikt att skydda den svagare!

Bg 5541-9477, Swish 123 432 4448 “Ukraina”
10 962 av 20 000 matskålar har fyllts – 9 038 skålar är tomma! Insamlingen förlängd över helgen.

“Jag får många gånger frågan varför jag inte flytt från Mykolaiv – alltid lika smärtsamt att besvara. Jag kunde givetvis bo någon annanstans, men min själ bor här, i den här staden, i det här landet. Jag kan aldrig fly och lämna tusentals djur att dö. Deras familjer är borta – de har flytt eller dödats. Djuren har inte förtjänat detta öde”. Orden är Anna Kurkurinas, tidigare mångfaldig världsmästare i tyngdlyftning och nu en av de modiga ukrainska volontärer som samarbetar med SaveTheDogs.

Man slås omedelbart av den stora förstörelsen i Mykolaiv. Missiler har skadat och förstört bebyggelsen. De väggar som står är fulla av hål efter rysk artilleribeskjutning. Stor del av invånarna flydde under krigets första månader och av de som är kvar bor många under svåra förhållanden – i skjul eller i bunkrar. Man saknar tidvis tillgång till elektricitet, värme och vatten. Anna berättar också att när den ryska armén drog sig tillbaka från området förgiftade de några vattenreservoarer vilket spädde på misären. Precis som människor drabbas djuren hårt av krig. De gömmer sig bland bråte och ruiner. Vissa är övergivna – andra har lockats till området i sökandet efter mat. Valpar i stora mängder föds.

Anna har kunnat utnyttja sitt kändisskap och har via sociala medier skapat ett fantastiskt nätverk av solidaritet – här förenas tusentals människor och kontakter knyts mellan de som kan hjälpa och de som behöver hjälpen. De dedikerade volontärerna hjälper varje dag hundratals djur och ger så många som möjligt skydd i privata hem. Man gör också allt för att skydda de som lever kvar på gatan genom att se till att de får mat och om de är skadade – får den hjälp man kan finna. Man har satt upp mat-stationer dit hundarna ständigt återvänder och kan övervakas. Antalet hundar och katter ökar lavinartat. Kriget rasar i närområdet vilket försvårar det farliga arbetet.

”Det är den starkares plikt att skydda den svagare”. Annas ord säger allt. Anna ställer upp för de svaga – vi ställer upp för Anna!

Kriget kommer att ta slut – en dag kommer en del av dessa hundar och katter att återse sina ägare, andra kommer att kunna bli omhändertagna och få hjälp. Till dess hjälper VI dem – vi ger dem den enda lilla trygghet vi kan mitt under brinnande krig – att få äta sig mätta. 5 kr fyller en matskål för en svältande hund. NU GÖR VI DET IGEN – VI FYLLER I MARS MOTSVARANDE 20 000 MATSKÅLAR FÖR UKRAINAS KRIGSHUNDAR. 100 000 KRONOR – VI FIXAR DET TILLSAMMANS!

Sätt in ditt bidrag på Bg 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, märkt “Ukraina”. Vill du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.

Snälla, DELA INLÄGGET! I Ukraina kommer livet i form av en fylld matskål! Vi kommer att löpande informera gällande insamlingen.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: