Fokus Ukraina – katten som troget väntade åtta månader!

Bg 5541-9477, Swish 123 432 4448 “Ukraina”
10 352 av 20 000 matskålar har fyllts – 9 648 skålar är tomma! Insamlingen förlängd över helgen.

Många av oss känner till den sanna berättelsen om Hachiko – den berömda Akita-hunden i Japan som i över 10 år tålmodigt väntade på sin avlidna husse vid den tågstation där denne alltid anlände hem varje dag. Under ett besök i Ukraina fick vi höra om en katt räddad av en av våra partners – med en sorglig historia likt Hachikos.

Hachiko, som katten döptes till, levde med sin familj i Mykolaiv. Hennes ägare flydde när de ryska attackerna intensifierades och som tyvärr för så många husdjur – så kunde de inte ta med sin katt. Hachiko väntade på dem vid busshållplatsen de brukade använda i åtta månader, men de kom inte tillbaka.

Anna Kurkurina, tidigare mångfaldig världsmästare i tyngdlyftning, har ett stort hjärta för djur. Hon valde att stanna i Mykolaiv för att hjälpa de övergivna husdjur som driver omkring på gatorna. Tillsammans med en grupp modiga volontärer distribuerar hon det foder SaveTheDogs regelbundet skickar. Anna hjälper alla hon bara kan – såväl två- som fyrbenta, en hjältinna i det tysta. Hachiko bor nu hemma hos Anna tillsammans med andra räddade katter och hundar – omringade av kärlek från Anna och volontärer. En dag kommer de tråkiga minnena att blekna.

Hachiko liksom tusentals andra katter och hundar kan överleva och få hjälp tack vare foderleveranserna från SaveTheDogs. Över 20 hägn är helt beroende av dessa leveranser då man är helt utblottade. 400 volontärer likt Anna riskerar sina liv för att hjälpa sina skyddslingar – varje dag.

Kriget kommer att ta slut – en dag kommer en del av dessa hundar och katter att återse sina ägare, andra kommer att kunna bli omhändertagna och få hjälp. Till dess hjälper VI dem – vi ger dem den enda lilla trygghet vi kan mitt under brinnande krig – att få äta sig mätta. 5 kr fyller en matskål för en svältande hund. NU GÖR VI DET IGEN – VI FYLLER I MARS MOTSVARANDE 20 000 MATSKÅLAR FÖR UKRAINAS KRIGSHUNDAR. 100 000 KRONOR – VI FIXAR DET TILLSAMMANS!

Sätt in ditt bidrag på Bg 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, märkt “Ukraina”. Vill du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.
Snälla, DELA INLÄGGET! I Ukraina kommer livet i form av en fylld matskål! Vi kommer att löpande informera gällande insamlingen.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: