Fokus Ukraina – Mykolaiv, staden utan dörrar och fönster samt hälften av sin befolkning.

Bg 5541-9477, Swish 123 432 4448 “Ukraina”
7 500 av 20 000 matskålar har fyllts – 12 500 skålar är tomma! Endast fyra dagar kvar!

Vi har lärt oss en helt ny geografi sedan den ryska invasionen i Ukraina. Städer vi aldrig hört namnen på är nu välbekanta. Mykolaiv var tidigare en blomstrande halvmiljonstad vid Svarta Havet. Staden är idag svårt sargad av kriget – hälften av invånarna har flytt. Plywood har spikats över dörrar och fönster för att skydda mot detonationer – samt för att hålla värme inne där redan missiler orsakat skada. I bostadsområdena finns de övergivna husdjuren kvar – kanske förgäves väntandes på sina ägare – sökandes trygghet på den enda plats de känner till. Stora grupper hundar har också samlats i stadens utkanter – svältandes och desperata. Valpar föds i mängder – av utmärglade tikar och med små möjligheter att överleva. Svältdöden är oerhört plågsam. Hit når hjälpen från SaveTheDogs! Stora mängder foder når staden och distribueras genom ett nätverk av lokala volontärer som riskerar sina liv för att rädda de utsatta hundarna. Vi är långt borta – men vi kan visa vår solidaritet genom att hjälpa dem att hjälpa!

Kriget kommer att ta slut – en dag kommer en del av dessa hundar och katter att återse sina ägare, andra kommer att kunna bli omhändertagna och få hjälp. Till dess hjälper VI dem – vi ger dem den enda lilla trygghet vi kan mitt under brinnande krig – att få äta sig mätta. 5 kr fyller en matskål för en svältande hund. NU GÖR VI DET IGEN – VI FYLLER I MARS MOTSVARANDE 20 000 MATSKÅLAR FÖR UKRAINAS KRIGSHUNDAR. 100 000 KRONOR – VI FIXAR DET TILLSAMMANS!

Sätt in ditt bidrag på Bg 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, märkt “Ukraina”. Vill du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.
Snälla, DELA INLÄGGET! I Ukraina kommer livet i form av en fylld matskål! Vi kommer att löpande informera gällande insamlingen.

Mykolaiv – kanske krigets mest välkända foto.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: