TACK, LISE-LOTT OCH STEFAN FÖR ALLT NI GÖR FÖR HUNDHJÄLPEN OCH VÅRA HUNDAR!

I Stockholm bor hundälskande paret Lise-Lott och Stefan Blomberg samt deras sex adopterade rumänska hundar. Intresset för djur och natur är stort – och varvas emellanåt med ett fotbollsintresse. Man hade redan två svenska kennelhundar när Lise-Lott av en slump ramlade in på Hundhjälpen på Facebook – och efter lite funderingar kom i januari 2016 Gizmo 14 år till Stockholm. Att det blev en äldre hund var medvetet då Lise-Lott och Stefan värnar just om dem – och de 6 månader man förväntat sig tillsammans med Gizmo blev hela 1½ år. Gizmo fick sitt paradis på jorden till sist – där han var älskad och bortskämd.

Idag finns sex adopterade hundar i hemmet – Loly, Alessio, Meg, Joseph, Jago och Moka. Flera är jourhundar som ”stannat kvar” – de har helt enkelt bara gjort sig hemmastadda och så var det inte mer med det. Allt som allt har 16 Hundhjälpen-hundar passerat Lise-Lotts och Stefans hem som adopterade eller som jourhundar. Visst är det svårt att lämna ifrån sig jourhundarna till sina nya ägare, men vetskapen om att de får det bra är en tröst – och så har man även kunnat följa hundarna i deras nya hem. Att så många av hundarna är svarta är delvis avsiktligt. Lise-Lott och Stefan tycker de svarta hundarna är oerhört vackra – vilket de ju är. I flocken skiljer en gul hund, Jago, ut sig – han välkomnades när matte tragiskt avled förra året.

Engagemanget för hundarna och Hundhjälpen sträcker sig långt. Förutom den oskattbara jourhemsbiten har Lise-Lott otaliga gånger rest till Rumänien för att eskortera hem hundar med flyg till Sverige. Man har varit involverade i navet kring Arlanda. Stefan har kört hundar som behövt flyttas av olika anledningar. Hembesök inför adoptioner och jourhemsplaceringar har gjorts och vid olika tillfällen har man coachat osäkra hundägare och hjälpt dem vidare när de upplevt problem. Vi på Hundhjälpen kan inte nog tacka Lise-Lott och Stefan för deras fantastiska engagemang – två eldsjälar vars hjärtan klappar varmt för hundar i nöd.

Ja, varför ska man då välja att adoptera en gatuhund. Både Lise-Lott och Stefan svarar entydigt att det är viktigt att ta hand om de som redan finns i stället för att stötta aveln av ännu fler. Man skippar även den långa valptiden och får i stället en hund med en egen spännande personlighet. Paret upplever Hundhjälpens hundar som generellt lätta att ha att göra med – men man måste vara beredd på att hundarna kan ha med sig rädslor i bagaget. Att få följa sin hunds utveckling och framsteg från ankomst och framåt är en unik och rolig upplevelse.

Lise-Lott och Stefan känner stort förtroende för den process Hundhjälpens hundar genomgår – från omhändertagande till adoption. Lise-Lott har besökt hägnet flera gånger och intygar att anläggningen och organisationen är i toppklass – och väldigt viktigt – djuren mår bra där. Det är rent, snyggt och ändamålsenligt. Hon påpekar också att det även finns andra djur där – katter, hästar och åsnor – som även de lever i trygghet och omgivna av snälla människor – som verkligen BRYR sig om djuren. Hon tycker det också är viktigt med den ”fallskärm” som alla Hundhjälpens hundar har i Sverige – föreningen överger dem aldrig.

Adoptionsverksamheten är stor i Sverige nu. Stefan berättar att han under sina promenader med hundarna stöter på många andra hundar – där han uppskattar att upp till 50% är adopterade!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: