Blir det en riktig jul i hägnet i år? Det ser ut som tomtens säck blir väldigt tunn.

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448
284 hundar av 350 saknar julklapp
32 katter av 50 saknar julklapp
52 hästar/åsnor av 80 saknar julklapp

I vår lilla del av världen är vintern en rolig tid för många hundar. De leker och busar i snön, gör rivstarter så snön yr eller far fram som små plogar med nosen nerkörd i det vita. Glädjen att söka och gräva efter saker i snön är påtaglig. Svenska katter sitter ofta i fönstren och tittar på snöflingorna som faller eller de fåglar som matas utanför.

…………som i en annan värld lever hundarna i Rumänien. De leker inte i snön och grävandet i snön resulterar heller inte i många matbitar. Vintern är en plågsam tid för hundar försvagade av hunger, skador eller sjukdom. Kylan är i regionen tidvis mycket sträng och ihållande. Många gatuhundar fryser eller svälter ihjäl. Djuren i samhället stödmatas – nödvändigt för deras överlevnad. SaveTheDogs / STAADs omhändertagna djur har dragit en vinstlott – de är trygga. Vi ger dem varje jul en guldkant – en dag rutinerna bryts – då lek och glädje står i fokus. Nog ska väl tomten även i år hitta hela vägen till Cernavoda? Här väntar hundar och katter på årets roligaste dag – den dag då paket öppnas, godispåsar slits upp. Den dag då det prasslar i papper och goda dofter sprids. Glädjens dag – men blir den av i år?

350 omhändertagna hundar, 50 katter, 20 hästar och 60 åsnor väntar nu på en julklapp – från Dig!

Hund-julklapp – tuggsak, leksak, extra näringsrik mat under januari – 250 kr.

Katt-julklapp – kattgodis, leksak, extra näringsrik mat under januari – 100 kr.

Häst / Åsna-julklapp – kraftfoder / vitaminer och påse med morötter / äpplen – 150 kr.

Ge från hjärtat! Vi kommer med några dagars mellanrum att rapportera hur många djur som nu har paket att vänta till jul och hur många paket som saknas – hur många skålar som fyllts med mat och hur många skålar som är tomma.

Sätt in Ditt bidrag till Hundhjälpens bankgiro 5541-9477 alt swisha till 123 432 4448. Märk Din betalning med alternativen hund / katt / häst-åsna. Obs – du kan även skänka del av en gåva. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.

TACK för att DU skänker till våra svagaste vänner i juletid!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: