Blir det en riktig jul i hägnet i år? Det ser ut som tomtens säck blir väldigt tunn.

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448

I vår lilla del av världen är vintern en rolig tid för många hundar. De leker och busar i snön, gör rivstarter så snön yr eller far fram som små plogar med nosen nerkörd i det vita. Glädjen att söka och gräva efter saker i snön är påtaglig. Svenska katter sitter ofta i fönstren och tittar på snöflingorna som faller eller de fåglar som matas utanför.

…………som i en annan värld lever hundarna i Rumänien. De leker inte i snön och grävandet i snön resulterar heller inte i många matbitar. Vintern är en plågsam tid för hundar försvagade av hunger, skador eller sjukdom. Kylan är i regionen tidvis mycket sträng och ihållande. Många gatuhundar fryser eller svälter ihjäl. Djuren i samhället stödmatas – nödvändigt för deras överlevnad. SaveTheDogs / STAADs omhändertagna djur har dragit en vinstlott – de är trygga. Vi ger dem varje jul en guldkant – en dag rutinerna bryts – då lek och glädje står i fokus. Nog ska väl tomten även i år hitta hela vägen till Cernavoda? Här väntar hundar och katter på årets roligaste dag – den dag då paket öppnas, godispåsar slits upp. Den dag då det prasslar i papper och goda dofter sprids. Glädjens dag – men blir den av i år?

350 omhändertagna hundar, 50 katter, 20 hästar och 60 åsnor väntar nu på en julklapp – från Dig!

Hund-julklapp – tuggsak, leksak, extra näringsrik mat under januari – 250 kr. 298 av 350 hundar saknar ännu egen julklapp.

Katt-julklapp – kattgodis, leksak, extra näringsrik mat under januari – 100 kr. 32 av 50 katter saknar ännu egen julklapp..

Häst / Åsna-julklapp – kraftfoder / vitaminer och påse med morötter / äpplen – 150 kr. 52 av 80 hästar/åsnor saknar ännu egen julklapp..

Ge från hjärtat! Vi kommer med några dagars mellanrum att rapportera hur många djur som nu har paket att vänta till jul och hur många paket som saknas – hur många skålar som fyllts med mat och hur många skålar som är tomma.

Sätt in Ditt bidrag till Hundhjälpens bankgiro 5541-9477 alt swisha till 123 432 4448. Märk Din betalning med alternativen hund / katt / häst-åsna. Obs – du kan även skänka del av en gåva. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d