I juletid – 24 000 av 50 000 skålar skramlar tomma!

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448 ”Matskålar”

Det är inte bara hundar som överges i krigets Ukraina. Överallt ser man även katter som förlorat sina hem och familjer – och där ingen ger dem en fristad. De vandrar desperat omkring i snön sökandes efter något litet att försöka mätta sig med. Inte mycket finns – i krigstid tas allt tillvara. Många av dessa katter var nyligen älskade och omhuldade husdjur man tvingats överge när man flytt kriget. De klarar inte vintern och den medföljande svälten på egen hand utan går utan hjälp en mycket plågsam svältdöd till mötes. I de få hägn som fortfarande finns kvar trängs katter och hundar som är HELT beroende av hjälp utifrån. Det finns varken mat eller vårdartiklar. Krigets verklighet är svår att greppa – de svagaste lider i tysthet. SaveTheDogs kämpar hårt med att hjälpa. Man distribuerar tonvis med mat till den ukrainska gränsen där lokala volontärer tar vid – med risk för sitt eget liv. 400 personer kör ut mat till de hjälpbehövande hägnen och fyller matskålar där man upptäcker nödställda katter och hundar. Ja, de behöver få överleva vintern. En dag tar krigets fasor slut och livet återvänder till denna del av Europa och till dessa katter och hundar. En dag återvänder människor som kan ta hand om dem. Tills dess gör VI det!

Övergivna katter i krigsvinterns Ukraina

Vintern i Ukraina är kall – temperaturen sjunker till -20 grader och snön lägger sig tjock. Vi ber nu er alla om hjälp – med en önskan om att under vintern kunna finansiera 50 000 skålar med mat – till svältande katter och hundar i ukrainska hägn samt till de övergivna husdjur som desperat driver omkring, sökandes efter en brödkant. ”50 000 skålar” fyllda med mat täcker behovet under 100 dagar för 1000 katter eller 500 hundar i nöd – som då får en matskål varje dag under vintern. EN kattskål kostar ca 3 kr – en hundskål 6 kr. Vi skämmer här hemma bort våra husdjur kring jul – låt oss dela med oss till de som har minst – och som faktiskt inte överlever utan vår hjälp!

JULKLAPPEN SOM RÄDDAR LIV!
Fyll en matskål för Ukrainas katter / hundar. Denna enkla julklapp innebär att de kan överleva vintern. Skålarna nedan är för hund – för katter räcker gåvan till fler skålar.

20 matskålar – 120 kr
50 matskålar – 300 kr
100 matskålar – 600 kr
1000 matskålar – 6000 kr

Sätt in Ditt bidrag till Hundhjälpens bankgiro 5541-9477 alt swisha till 123 432 4448. Märk Din gåva ”matskålar”. Obs – du kan även skänka del av en gåva. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.

TACK för att DU skänker till våra svagaste vänner – de som saknar ALLT!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: