Julen innebär glädje – men också faror!


Alla mynt har två sidor – även julen. Vi tillbringar denna underbara högtid tillsammans med släkt och vänner – eller ensamma med våra älskade husdjur. I alla hem finns det nog ändå en julblomma, något inslaget paket och såväl god mat som lite godis. Dessa julens tillbehör kan dock vara farliga för våra hundar och katter. Varje år inkommer akut till veterinär någon katt som tuggat på en julblomma, någon hund som fått i sig ett presentsnöre eller russin som tillhör glöggen. Andra har bränt sig på levande ljus eller het mat som stått frestande nära bordskanten. Det slutar inte alltid väl. Allt detta kan man med lite planering förebygga.

OBS – har du en nyanländ hund eller en hund som känner obehag inför många människor – ta hänsyn och fira enbart inom hushållet.

Försäkringsbolaget If skriver här om julens faror, klicka på länken nedan:
https://www.if.se/privat/forsakringar/djurforsakring/hundforsakring/skydda-din-hund/julen-farlig-for-hunden?


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: