Kommer tomten till oss i år också, eller?

Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448

Julfirande i Cernavoda 2019

SaveTheDogs / STAADs omhändertagna djur har dragit en vinstlott – de är trygga. Livet i hägnet är dock enahanda och för många hundar är monotonin svår att hantera. För att bryta rutinerna en dag och fylla den med glädje skänker vi dem varje år en guldkant. Jultomten hittar hit till våra skyddslingar och denna dag får de alla presenter som både går att äta och att leka med. Hundarna får olika tuggben, bollar, repknutar och tygdjur. Katterna jagar sina pipmöss och ivriga tassar slänger bollar i luften. Skålarna är fulla med katt-gott. Hästar och åsnor får alla varsin påse med morötter, äpplen och annat gott – hovarna skapar ivrigt i den frusna marken när tomten öppnar den stora säcken och nissarna sprider innehållet i högar i inhägnaderna.

Den sydrumänska vintern är tidvis mycket sträng och temperaturen kan vissa dagar nå -20 grader. Även om hundarna kan krypa in i inhägnadernas inne-rum tillbringas den mesta tiden ute. Katterna tycker inte om kyla och kurar ihop sig i katthuset där el-krisen nu gör det svårt att klara uppvärmningen. Hästarna har tillgång till kall-stall och åsnorna kan gå in under tak – MEN – för att kunna klara kylan måste samtliga djur ges utökade matransoner under december – februari. Julklappspengarna går även till detta.

350 omhändertagna hundar, 50 katter, 20 hästar och 60 åsnor väntar nu på en julklapp – från Dig! ÄNNU SAKNAR 318 HUNDAR, 42 KATTER OCH 59 HÄSTAR/ÅSNOR JULKLAPP, 47 247 MATSKÅLAR STÅR TOMMA I UKRAINA!

Hund-julklapp – tuggsak, leksak, extra näringsrik mat under januari – 250 kr

Katt-julklapp – kattgodis, leksak, extra näringsrik mat under januari – 100 kr

Häst / Åsna-julklapp – kraftfoder / vitaminer och påse med morötter / äpplen – 150 kr

NYTT! Fulla matskålar för Ukrainas hemlösa hundar och katter. Denna enkla julklapp innebär att de kan överleva vintern.

20 matskålar – 120 kr
50 matskålar – 300 kr
100 matskålar – 600 kr
1000 matskålar – 6000 kr

Ge från hjärtat! Vi kommer med några dagars mellanrum att rapportera hur många djur som nu har paket att vänta till jul och hur många paket som saknas – hur många skålar som fyllts med mat och hur många skålar som är tomma.

Du kan även beställa vårt fina jul-gåvogram där du som julklapp till en vän för dennes räkning ger en gåva till Ukrainas svältande hundar och katter. Ditt gåvogram möjliggör för dem att överleva den stränga vintern.

Sätt in Ditt bidrag till Hundhjälpens bankgiro 5541-9477 alt swisha till 123 432 4448. Märk Din betalning med alternativen hund / katt / häst-åsna / matskålar. Obs – du kan även skänka del av en gåva. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.

TACK för att DU skänker till våra svagaste vänner i juletid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: