Jag är GREGOR – hjälp mig och mina kamrater i vinter – hö får aldrig saknas! Vi är 21 hästar och 58 åsnor.

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, ”HÖ”.
SLUTSPURTEN! Vi har nu samlat ihop till hö för 50 dagar av 60. 10 dagars hö saknas. Snälla, fortsatt hjälpa! Endast några dagar kvar!
Gregor fick en eländig start i livet och hade inte överlevt utan SaveTheDogs. Idag är han en av våra älskade fadderhästar men så har det inte alltid varit. Gregor hittades liggandes döende i ett dike på landsbygden utanför Cernavoda av en fattig bonde. Denne lyckades baxa upp det veckogamla fölet i sin åsnekärra och ta med det hem – men han hade varken medel eller kunskap att rädda det. Efter stora ansträngningar nåddes SaveTheDogs av meddelandet att snabb hjälp behövdes och man gjorde en akuträddning. Gregor var oerhört svag och fick flaskmatas i månader, Idag är han en glad och busig kille som intet fattas – en inspiration för arbetet kring de utsatta hästarna i södra Rumänien. Visst är DU med och säkrar hans mat i vinter – och maten för hans 20 häst-vänner och 58 åsne-kamrater? Magarna ska aldrig behöva knorra – lidandet är i det förgångna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Priset för hö har fördubblats sedan 2021 – p g av osäkerheten i omvärlden samt av den svåra torka som regionen utsattes för sommaren 2022. Man är nu tvungen att köpa delar av hö-behovet från norra delen av Rumänien – en enorm transportsträcka. En höbal väger i snitt ca 15 kg och kostar ca 60 kr. Varje dag vintertid åtgår 40 balar. Månadskostnaden är då ca 72 000 kr. Vikten av att hästar och åsnor kan äta sig mätta vintertid är odiskutabel – de ska klara isande regn, starka vindar och temperaturer som kan nå -15. Vi avser här månaderna november, december, januari, februari – dvs en total kostnad på 288 000 kr – något som SaveTheDogs ser som en omöjlighet om inte kraftigt stöd kan komma in.
NU ÄR VI VIKTIGA och faktiskt avgörande! Utan ytterligare en stor insats finns ingen möjlighet att köpa in tillräckliga mängder hö. Vi viker hela oktober för att till att börja med nå målet 150 000 kr – dvs hela inköpen för två månader. Vi är tacksamma för varje krona som kan hjälpa – situationen är desperat då vintern står inför dörren – och den rumänska vintern kan vara en tidvis mardröm. Vi är bland oss många häst-ägare/-vänner samt mängder av stora djurvänner – snälla, hjälp! Låt aldrig hungern riva i våra hästars och åsnors magar igen! De har alla lidit tillräckligt tidigare.

Sätt in din gåva till hästarna och åsnorna där du anger antal hö-balar du skänker alt valfritt belopp.
1 bal______________________60 kr
5 balar___________________300 kr
10 balar__________________600 kr
1 dags behov / 40 balar _2400 kr

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448. Märk Din insättning ”HÖ”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning – skriv ”Godkänner GDPR”. Vi rapporterar regelbundet insamlingens status.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: