Jag är ÅSKA – hjälp mig och mina kamrater i vinter – hö får aldrig saknas! Vi är 58 åsnor och 21 hästar.

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, ”HÖ”.
Vi har nu samlat ihop till hö för 44 dagar av 60. 16 dagars hö saknas. Snälla, fortsatt hjälpa! En vecka kvar! Visst fixar vi detta tillsammans?
Denna vädjan kommer från vår älskade lilla Åska. Hon är född i trygghet och omgiven av kärlek – troligtvis den mest älskade lilla åsnan i Rumänien. Mitt i en snöstorm upptäcktes en liten flock åsnor på en huvudväg utanför Cernavoda. Deras ägare hade övergett dem – och släppt ut dem att klara sig själv – vilket de inte skulle ha gjort. Klicka HÄR kan du se filmen. SaveTheDogs lyckades fånga in de fyra varav en var så illa däran att den avled. De var snart fyra igen – då mamma Åshild hade med sig den då ännu inte födda Åska. Åsnor i södra Rumänien är oerhört plågade djur. Varje omhändertagen åsna har en berättelse som framkallar våra tårar. De är fattigmannens traktor – och får dra obarmhärtiga lass. De behandlas oerhört illa – maten är knapp och slagen många. Hjälp oss trygga ÅSKA och hennes 57 åsnevänner i vinter – samt de 21 omhändertagna hästarna. Snälla!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Priset för hö har fördubblats sedan 2021 – p g av osäkerheten i omvärlden samt av den svåra torka som regionen utsattes för sommaren 2022. Man är nu tvungen att köpa delar av hö-behovet från norra delen av Rumänien – en enorm transportsträcka. En höbal väger i snitt ca 15 kg och kostar ca 60 kr. Varje dag vintertid åtgår 40 balar. Månadskostnaden är då ca 72 000 kr. Vikten av att hästar och åsnor kan äta sig mätta vintertid är odiskutabel – de ska klara isande regn, starka vindar och temperaturer som kan nå -15. Vi avser här månaderna november, december, januari, februari – dvs en total kostnad på 288 000 kr – något som SaveTheDogs ser som en omöjlighet om inte kraftigt stöd kan komma in.
NU ÄR VI VIKTIGA och faktiskt avgörande! Utan ytterligare en stor insats finns ingen möjlighet att köpa in tillräckliga mängder hö. Vi viker hela oktober för att till att börja med nå målet 150 000 kr – dvs hela inköpen för två månader. Vi är tacksamma för varje krona som kan hjälpa – situationen är desperat då vintern står inför dörren – och den rumänska vintern kan vara en tidvis mardröm. Vi är bland oss många häst-ägare/-vänner samt mängder av stora djurvänner – snälla, hjälp! Låt aldrig hungern riva i våra hästars och åsnors magar igen! De har alla lidit tillräckligt tidigare.

Sätt in din gåva till hästarna och åsnorna där du anger antal hö-balar du skänker alt valfritt belopp.
1 bal______________________60 kr
5 balar___________________300 kr
10 balar__________________600 kr
1 dags behov / 40 balar _2400 kr

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448. Märk Din insättning ”HÖ”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning – skriv ”Godkänner GDPR”. Vi rapporterar regelbundet insamlingens status.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: