Jag är EMMA – hjälp mig och mina kamrater i vinter – hö får aldrig saknas! Vi är 21 hästar och 58 åsnor.

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, ”HÖ”.
Vi har nu samlat ihop till hö för 39 dagar av 60. 21 dagars hö saknas. Snälla, fortsatt hjälpa! En vecka kvar!
Emma kan ingen glömma. Emma föddes med missbildad käke. Endast några dagar gammal sågs hon kastas ur en bil på landsbygden – för att få självdö vid vägkanten – oönskad, oälskad och mycket svårt medtagen. Idag är Emma en symbol för vad vi alla kan åstadkomma tillsammans. Hon är önskad och oerhört älskad. SaveTheDogs räddade henne till livet – Hundhjälpens vänner bekostade merparten av den svåra käk-rekonstruktion hon genomgick vid en specialistklinik med en influgen svensk expert. Rehabiliteringen var lång och svår – men Emma är idag sinnebilden för lycka och livsglädje. Se bilder från hennes liv nedan – från tiden som litet föl som flaskmatades med täta intervaller – hon kunde inte tugga alls. Efter operationen och bilder från idag – där Emma är en inspiration för alla häst-och djurvänner. Visst är DU med säkrar hennes mat i vinter – och maten för hennes 20 häst-vänner och 58 åsne-kamrater?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Priset för hö har fördubblats sedan 2021 – p g av osäkerheten i omvärlden samt av den svåra torka som regionen utsattes för sommaren 2022. Man är nu tvungen att köpa delar av hö-behovet från norra delen av Rumänien – en enorm transportsträcka. En höbal väger i snitt ca 15 kg och kostar ca 60 kr. Varje dag vintertid åtgår 40 balar. Månadskostnaden är då ca 72 000 kr. Vikten av att hästar och åsnor kan äta sig mätta vintertid är odiskutabel – de ska klara isande regn, starka vindar och temperaturer som kan nå -15. Vi avser här månaderna november, december, januari, februari – dvs en total kostnad på 288 000 kr – något som SaveTheDogs ser som en omöjlighet om inte kraftigt stöd kan komma in.
NU ÄR VI VIKTIGA och faktiskt avgörande! Utan ytterligare en stor insats finns ingen möjlighet att köpa in tillräckliga mängder hö. Vi viker hela oktober för att till att börja med nå målet 150 000 kr – dvs hela inköpen för två månader. Vi är tacksamma för varje krona som kan hjälpa – situationen är desperat då vintern står inför dörren – och den rumänska vintern kan vara en tidvis mardröm. Vi är bland oss många häst-ägare/-vänner samt mängder av stora djurvänner – snälla, hjälp! Låt aldrig hungern riva i våra hästars och åsnors magar igen! De har alla lidit tillräckligt tidigare.

Sätt in din gåva till hästarna och åsnorna där du anger antal hö-balar du skänker alt valfritt belopp.
1 bal______________________60 kr
5 balar___________________300 kr
10 balar__________________600 kr
1 dags behov / 40 balar _2400 kr

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448. Märk Din insättning ”HÖ”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning – skriv ”Godkänner GDPR”. Vi rapporterar regelbundet insamlingens status.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d