Det är OSS det gäller – hö får aldrig saknas!

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, ”HÖ”.
Vi har nu samlat ihop till hö för 36 dagar av 60. 24 dagars hö saknas. Snälla, fortsatt hjälpa!

Hästarna och åsnorna i bildspelet har alla sin fristad vid Footprints of Joy. INGEN av dem har haft ett trevligt liv tidigare – de har alla vanvårdats, slagits och svultits på en nivå som få av oss här i Sverige kan förstå. Hur kan man med käpp slå en häst som är så gammal och svag att den ramlat ihop framför sin tunga vagn – oförmögen att resa sig? Hur kan man sela och slå en åsna så mager och har illapassande utrustning att den har stora skavsår över hela kroppen – varje steg med vagnen är tortyr? Hur kan man kasta ut ett några dagar gammalt föl från en bil p g av en missbildad käke – lämnad att dö vid vägbanan? NEJ, ALDRIG MER! Ni är trygga nu – och omgivna av snälla människor. Ni kommer aldrig mer att fara illa! MEN – det osäkra läget i omvärlden påverkar även SaveTheDogs ekonomi och kostnaden att hålla dessa hästar och åsnor överstiger ALL tidigare budgetering. Det är KRIS!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Priset för hö har fördubblats sedan 2021 – p g av osäkerheten i omvärlden samt av den svåra torka som regionen utsattes för sommaren 2022. Man är nu tvungen att köpa delar av hö-behovet från norra delen av Rumänien – en enorm transportsträcka. En höbal väger i snitt ca 15 kg och kostar ca 60 kr. Varje dag vintertid åtgår 40 balar. Månadskostnaden är då ca 72 000 kr. Vikten av att hästar och åsnor kan äta sig mätta vintertid är odiskutabel – de ska klara isande regn, starka vindar och temperaturer som kan nå -15. Vi avser här månaderna november, december, januari, februari – dvs en total kostnad på 288 000 kr – något som SaveTheDogs ser som en omöjlighet om inte kraftigt stöd kan komma in.
NU ÄR VI VIKTIGA och faktiskt avgörande! Utan ytterligare en stor insats finns ingen möjlighet att köpa in tillräckliga mängder hö. Vi viker hela oktober för att till att börja med nå målet 150 000 kr – dvs hela inköpen för två månader. Vi är tacksamma för varje krona som kan hjälpa – situationen är desperat då vintern står inför dörren – och den rumänska vintern kan vara en tidvis mardröm. Vi är bland oss många häst-ägare/-vänner samt mängder av stora djurvänner – snälla, hjälp! Låt aldrig hungern riva i våra hästars och åsnors magar igen! De har alla lidit tillräckligt tidigare.

Sätt in din gåva till hästarna och åsnorna där du anger antal hö-balar du skänker alt valfritt belopp.
1 bal______________________60 kr
5 balar___________________300 kr
10 balar__________________600 kr
1 dags behov / 40 balar _2400 kr

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448. Märk Din insättning ”HÖ”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning – skriv ”Godkänner GDPR”. Vi rapporterar regelbundet insamlingens status.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: