Hö får aldrig saknas – insamling inför vintern!

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448, ”HÖ”.
Snälla, hjälp oss – vi har endast kunnat täcka hö-behovet för 11 dagar av 60!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Hästarna och åsnorna i bildspelet ovan är våra fadderdjur – de har alla faddrar här i Sverige som sponsrar deras vård och uppehälle. Det finns en mängd djur som INTE har dessa faddrar – och rädslan är nu stor att vi tillsammans med SaveTheDogs inte ska kunna sörja för deras behov de kalla vintermånaderna. Vi ber er djurvänner skänka från hjärtat – dessa hästar och åsnor har genomgått fruktansvärda lidanden – låt ingen gå hungrig!

Varje djur vid Footprints of Joy är beroende av människors generositet för att överleva. Där finns i dagsläget 21 omhändertagna hästar och 58 åsnor. Hälften av hästarna är omhändertagna från ”Dödens fält” där Hundhjälpens vänner gjorde en kämpainsats. Samtliga har svultit, slagits. Vissa har fått arbeta tills de ramlat ihop av svält och utmattning. Slagen har då bara fortsatt. Idag är de alla välmående och omges av kärlek och omsorg. MEN – dessa så hårt prövade arbetsdjur innebär en enorm kostnad för SaveTheDogs som i hela sin verksamhet brottas med kraftigt ökade kostnader p g av den tidigare pandemin och nu kriget i Ukraina. I takt med detta ökar också misären bland djuren i regionen – då människorna pressas ytterligare ekonomiskt.

Priset för hö har fördubblats sedan 2021 – av ovan nämnda skäl samt p g av den svåra torka som regionen utsattes för sommaren 2022. Man är nu tvungen att köpa delar av hö-behovet från norra delen av Rumänien – en enorm transportsträcka. En höbal väger i snitt ca 15 kg och kostar ca 60 kr. Varje dag vintertid åtgår 40 balar. Månadskostnaden är då ca 72 000 kr. Vikten av att hästar och åsnor kan äta sig mätta vintertid är odiskutabel – de ska klara isande regn, starka vindar och temperaturer som kan nå -15. Vi avser här månaderna november, december, januari, februari – dvs en total kostnad på 288 000 kr – något som SaveTheDogs ser som en omöjlighet om inte kraftigt stöd kan komma in.

NU ÄR VI VIKTIGA och faktiskt avgörande! Utan ytterligare en stor insats finns ingen möjlighet att köpa in tillräckliga mängder hö. Vi viker hela oktober för att till att börja med nå målet 150 000 kr – dvs hela inköpen för två månader. Vi är tacksamma för varje krona som kan hjälpa – situationen är desperat då vintern står inför dörren – och den rumänska vintern kan vara en tidvis mardröm. Vi är bland oss många häst-ägare/-vänner samt mängder av stora djurvänner – snälla, hjälp! Låt aldrig hungern riva i våra hästars och åsnors magar igen! De har alla lidit tillräckligt tidigare.

Sätt in din gåva till hästarna och åsnorna där du anger antal hö-balar du skänker alt valfritt belopp.
1 bal_______________________60 kr
5 balar____________________300 kr
10 balar___________________600 kr
1 dags behov / 40 balar___2400 kr

Bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448. Märk Din insättning ”HÖ”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning – skriv ”Godkänner GDPR”. Vi rapporterar regelbundet insamlingens status.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d