Ofelia och Oreste – nu raseras deras värld.

Det här är två små hundar man bara tar till sitt hjärta. Ofelia är lite äldre och Oreste är blind. De adopterades av ett äldre par där hälsan nu sviktat rejält och man kan inte längre ha kvar de här små guldklimparna – som nu verkligen är i stor nöd. De ska bo tillsammans – inget annat övervägs. Ofelia är blinde Orestes stöd i livet – han håller sig nära henne och känner sig då trygg och glad. De är lugna och tillgivna hundar som inte har stora krav på aktivitet – men desto större krav på förståelse och empati. Som ny matte eller husse måste du förstå och kunna ta hänsyn till Orestes handikapp – vilket också ställer krav på ditt boende. Ditt hem ska vara i marknivå i en lugn omgivning – hundarna måste ha tillgång till en inhägnad trädgård där de får strosa runt, lyssna på fåglar och snusa runt i grästuvorna. Självklart vill de även gå på små promenader i närområdet – och här är DU tillsammans med Ofelia Orestes ögon med allt vad det innebär. Handikappet gör också att världen bör vara ganska förutsägbar – så du får inte ha unga barn hemma och du ska även själv ha en lite lugnare livshållning. Finns hund i hemmet måste den vara mycket snäll och gärna i liknande storlek. Vi hoppas hundarna ska kunna flytta snarast. Kan du inte själv ställa upp – tipsa släkt och vänner – så hjälps vi åt att hjälpa!

Tidigare information om hundarna samt intresseanmälan finner du nedan:

Oreste

Ofelia

Intresseanmälan


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: