Nationaldag – hjälp behövs där nationen skakar i grunden!

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448, ”Ukraina”


Sverige firar sin nationaldag den 6e juni. Många har då en extra ledig dag och ägnar sig åt familjen, utflykter, trädgården eller bara lugn vila. Vi kan vara trygga – vi vet att det kommer en morgondag som är snarlik idag. Ukrainas nationaldag infaller den 24 augusti – kommer man att kunna fira? Är kriget slut då eller står man mitt i det brinnande kriget? Finns nationalstaten ens kvar då? Infrastrukturen bombas sönder och närmare 15 miljoner människor är på flykt – inom landet och inom Europa. Många tar sina husdjur med sig men många måste välja bort dem för att själv kunna ta sig vidare. I de små sönderbombade byarna och mitt i större städer strövar nu svältande hundar och katter omkring i bråten.

NU BEHÖVS DIN HJÄLP! Fira vår nationaldag genom att ge till de svagaste i ett land där nationen är hårt pressad och framtiden osäker. I de hägn man kan nå från Rumänien är nöden enorm då allt inhemskt stöd upphört. Kan vi inte hjälpa svälter djuren bokstavligen ihjäl. SaveTheDogs gör ett fantastiskt arbete med att få in hund- och kattmat till hägn kring storstaden Odessa. Denna verksamhet behöver nå ut till fler hägn och man behöver även hjälpa de djur som lämnats nära gränsen på den ukrainska sidan eller lever i gränsnära byar.

Vi ber nu er alla – snälla! Avstå några glassar eller ett restaurangbesök – skippa ett klädesköp. Hjälp djuren som lider i Ukraina! Hjälp utifrån är deras enda chans och SaveTheDogs gör ett fantastiskt arbete på plats. Trots enorma svårigheter vid gränsen där man måste t ex lasta om till ett ukrainskt fordon, har man lyckats föra in snart 100 000 kg hund- och kattmat. Tisdagen 24 maj lyckades man få in rekordmängden 38 000 kg! Detta är skillnaden mellan lidande och att få äta – att leva eller dö. Tack för att du är med!

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448. Märk din insättning ”Ukraina”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: