Tyson, Grey, Riza, Zen, Lando, Diana, Manolo, Smilla, Asya, Rem, Auror, Ida, Juicy, Lia, Seven, Tiara, Giorgio, Berta, Quinoa, Bella, Clea, Ferdie, Mora, Willow, Nika,Atlas, Frio,Lana, Bimka, Kendra.

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448, ”Ukraina”.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det här är namnen på de 30 ukrainska hundar som räddades från ett delvis sönderskjutet hägn utanför Odessa – och som nu finns i trygghet i Cernavoda. De flesta är blivande svenskar. Här finns flera äldre hundar och flera med särskilda behov. Flera behöver medicinska åtgärder och rehabilitering. Ingen är förberedd för internationell adoption med allt vad det innebär. Många är i gott skick men lika många är för tunna. Före dessa 30 är klara att söka sina egna hem krävs en stor arbetsinsats – vilket innebär en stor uppoffring för SaveTheDogs som samtidigt fortsätter sitt arbete bland Rumäniens utsatta djur – hundar, katter, hästar och åsnor.

Kostnaden för att förbereda en hund för adoption är ca 300 Euro ( i runda tal 3000 kr ) – vaccinationer, kastration, avmaskning och blodtester, pass och dokumentation. Tillkommer kostnad för mat och vård – den senare kan bli omfattande. Visst kan vi hjälpa till här. Vi kommer löpande att berätta mera om dessa hundar.

Fler ukrainska hundar är på kommande så snart utrymme finns. Detta innebär att hägnet i princip är fullt – det utrymme som finns måste finnas för akutfall och de valpkullar som ständigt hittas övergivna. Varje adoption är nu extra viktig. Vi söker också jourhem för ett antal unga hundar i maj – de platser de lämnar efter sig är tingade till en ukrainsk kamrat.

SaveTheDogs arbete vid gränsen mot Ukraina fortsätter – man har stadigt personal på plats och undsätter hundar, katter och deras ägare.
Vi fortsätter också hjälpa, eller hur? Varje insamlad krona märkt ”Ukraina” går direkt till arbetet vid gränsen, för matleveranser till hägn inne i Ukraina där man har brist på allt – och nu även till våra 30 omhändertagna ukrainska hundar – de flesta blivande Hh-hundar.

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448. Märk din insättning ”Ukraina”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d