Uppdatering från gränsen Rumänien – Ukraina!

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448, “Ukraina”

Sedan en dryg vecka har SaveTheDogs en permanent närvaro vid den rumänsk-ukrainska gränsen. Man har stadigt två personal som mannar tältet där man bistår flyktingarna och deras husdjur, med mat, transportburar, dokumentation och veterinär assistans. Situationen har de senaste dagarna varit oerhört tuff med temperatur ner till -10 grader. Människor och djur är frusna. Många hjärtan är oerhört trasiga. Hjälporganisationer har satt upp uppvärmda tält där människorna får värma sig och sova på madrasser nattetid. SaveTheDogs bistår här med större transportburar ( där även Hundhjälpens ordinarie flygburar fått en ny uppgift ) där hundar och katter nattetid kan sova nära sina ägare, för att nästa dag tillsammans söka sig mot en trygg tillvaro i annat land. Hela situationen är oerhört sorglig och svår att ta in. Rädslan för krigets omfattning och utbredning är påtaglig liksom oron för de som fortfarande är kvar i Ukraina.

På lördagen kom två volontärer från en hjälporganisation fram till SaveTheDogs tält och berättade att 9 hundar fanns gömda i en bunker utanför Odessa. Ägaren hade ingen möjlighet att få tag i mat till dem. Genast fick några säckar foder följa med hjälparbetarnas fordon.

De hägn som häromdagen fick ta emot en större last foder får idag, måndag, ännu ett lass på ca 1,5 ton genom SaveTheDogs.

Miljonstaden Odessa hukar och väntar på ryskt anfall. SaveTheDogs evakuerar inom kort 30 hundar från ett litet hägn som ligger i skottlinjen vid ett förväntat anfall. Dessa hundar kommer att få en fristad i Cernavoda och är alla blivande italienare, svenskar eller tyskar. Inom några månader kommer vi att återfinna några av dessa i Hundhjälpens adoptionsprogram – då förberedda för adoption i enlighet med SaveTheDogs rutiner och svenska införselregler. Förhoppningen är att fler ska kunna följa dessa hundar men plats måste då kunna frigöras för dem. Detta görs främst genom att vi alla ställer upp utöver det vanliga – genom fler goda adoptioner och fler hem som ställer upp som jourhem för våra hundar.

Information om att vara jourhem hittar Du HÄR.

Tillsammans är vi Hundhjälpen!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: