Hjälpen når in i Ukraina!

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448, “Ukraina”

SaveTheDogs finns nu permanent stationerade vid den lilla staden Isaccea – gränsen mellan Rumänien och Ukraina. Man har lyckats etablera kontakter inne i Ukraina och har därmed kunnat få in mat till några de djurhägn som finns i området kring miljonstaden Odessa. Hägnen har i flera fall varit utan mat i flera dagar och behovet är enormt. Det spekuleras nu om att Odessa kommer att attackeras av Ryssland inom kort – som ett led i deras strävan att erövra hela den strategiskt viktiga Svarta Havs-kusten. I så fall kommer flyktingströmmen att mångdubblas och lidandet att gå mot nya höjder. I dagsläget har 350 000 ukrainska flyktingar passerat gränsen till Rumänien men av dessa har 2/3 redan lämnat landet för övriga Europa, därav det enorma behovet av transportburar i alla storlekar – för deras hundar och katter. Ingen ska bli tvungen att dumpa sitt älskade husdjur för att kunna sätta sig i säkerhet. Den omsorg de flyende visar sina husdjur är rörande – mitt i en krigssituation. Vi kan hjälpa dem.

SaveTheDogs har lyckats få in ytterligare ett ton hund- och kattmat i Ukraina – till fyra små hägn kring Odessa och där även lösspringande hundar kommer att få sin del. Just dessa små hägn har ofta varit utan mat i flera dagar och nöden / behovet av hjälp är enormt. Denna sändning och mer har donerats av franska Brigitte Bardot Foundation som sedan SaveTheDogs grundande i olika kriser stöttat dem. De hägn som delar på fredagens sändning är BU Animal Center ( 60 hundar, 10 katter ), My Living Dogs ( 70 hundar, 8 katter, 1 häst ), Shelter Rukavichka ( 100 hundar ) samt Shelter Loving Hearts ( 180 hundar, 20 katter ). Se bilder ovan.

Fler transporter in i Ukraina ligger i pipe-linen och SaveTheDogs har köpt in tält där donerad mat och utrustning förvaras i väntan på transport över gränsen. I dag, lördag, lastas här i Sverige ett fordon fullt med nödhjälp donerad av Hundhjälpens vänner – för direkt transport till gränsen. Snälla, fortsätt hjälpa!

Sätt in Ditt bidrag till Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448 ”Ukraina”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d