UKRAINA – TVÅ LJUSGLIMTAR I MÖRKRET

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448, “Ukraina”

Lidandet i Ukraina fortgår och förvärras. Läget är mörkt – så mörkt. Något finns ändå att glädja sig över – litet i det stora sammanhanget men oerhört viktigt för de som får hjälp.

  • Bara under tisdagen transiterade CA 2000 ukrainska flyktingar flygplatsen i Bukarest, många medförandes husdjur. Att flyga med djur kräver förberedelser och många blev nekade. Ukrainarna vill inte överge sina djur och vissa valde då att resa vidare med tåg. SaveTheDogs finns nu på plats och delar ut flygburar och redan första timmen kunde en katt medfölja sin ägare på planet. Mera burar kommer att införskaffas men detta är en stor kostnad och man tar tacksamt emot alla typer av burar från Sverige. Kontakter har skapats på flygplatsen och nu kommer de passagerare vars djur helt nekas flyga att kunna kontakta SaveTheDogs som då hämtar djuret till Cernavoda för tillfällig förvaring tills ägaren har möjlighet att hämta / återfå det. På bilden ses några av de små burar som donerades på tisdagen vid Bukarests internationella flygplats. Fler leveranser är på väg.

  • I vårt förra inlägg nämndes de 1½ ton hund och kattmat som var öronmärkt för hägn inne i Ukraina men där SaveTheDogs hade svårigheter med att säkerställa transporten inne i landet. Detta har tack och lov löst sig och under tisdagen har det lilla hägnet ”My Living Dogs” utanför hamnstaden Odessa fått en efterlängtad leverans. Fler leveranser är planerade nu när logistiken verkar ordna sig. Behovet är enormt – många små hägn har varit helt utan mat i flera dagar. Likaså saknas första-hjälpen-material och veterinärmediciner. På bilderna ses hundmat donerad av SaveTheDogs lastad och på väg in i Ukraina.

HJÄLPSÄNDNING AVGÅR FRÅN STOCKHOLM / MALMÖ 12 MARS – INSAMLING! Allt distribueras på plats vid den rumänsk / ukrainska gränsen. Endast följande:

  • Transportburar i alla storlekar
  • Hund- och kattmat
  • Första-hjälpen-material
  • Stadiga skor, strumpor – alla storlekar.
  • Varma jackor – alla storlekar
  • Varma filtar

Ge gärna ett finansiellt bidrag ( gärna i Euro ) till bensin – och till akuta nödåtgärder vid ukrainska gränsen.
Kan Du skänka – maila info@hundhjalpen.se för att få information om var du kan lämna gåvorna. Endast Stockholm och Malmö.

SaveTheDogs och Hundhjälpen ber om Din hjälp och Ditt bidrag till vår insamling för Ukrainas flyktingar och deras husdjur. Här når varje insamlad krona fram! Visst är DU med.
Sätt in Ditt bidrag till Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448. Märk insättningen ”Ukraina”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d