Ukraina i våra hjärtan!

Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448, “Ukraina”

Snart har en miljon människor flytt Ukraina för att undkomma kriget. De har lämnat sina hem med det nödvändigaste i en resväska eller en ryggsäck. Kvar finns familj och vänner. Ca 70 000 har passerat den rumänska gränsen för att få skydd. Många av dessa medför sina husdjur, hundar i koppel och katter i små burar. Det är hjärtskärande att se att man även i krigets skugga värnar om sina djur. Väl komna över gränsen till Rumänien möts de av lokala och internationella hjälporganisationer.

SaveTheDogs utvärderar nu situationer och hur man bäst kan hjälpa. Sändningar med förnödenheter är redan på väg. Även Hundhjälpen sänder ett fullastat fordon ( skor, jackor, filtar, hundmat mm ) om ca en vecka. Inom kort finns man själv på plats vid gränsen för att ytterligare kunna sätta sig in i hjälpbehovet. Man kommer att samarbeta med såväl lokala som internationella hjälporganisationer. Vi kommer att följa vad som sker och göra vad vi kan för att hjälpa. Följande insatser vid gränsen är på planeringsstadiet ( bilden ovan visar SaveTheDogs ledning i möte angående kriget ):

  • Hjälp med mat till husdjuren
  • Medicinsk hjälp till sjuka / skadade husdjur
  • Hjälp med vaccinationer och dokumentation ( djurpass etc )
  • Hjälp med att placera djuren i fosterhem tills ägarna kan ta hand om dem

Till detta tillkommer inne i Ukraina ett stort behov av mat och medicinsk utrustning vid landets hundhägn. Hägnet Best Friends utanför Kiev har kraftigt beskjutits och en stor eldsvåda uppstod med mängder av döda djur. Ytterligare ett hägn har hamnat i skottlinjen och fått stora skador. Här är hjälpbehovet akut och stort. Andra hägn har enorma svårigheter att få tag i mat till de omhändertagna djuren. Bankomater är stängda eller ur funktion, bensin är svårt att få tag i. Butiker är stängda. Internet och mobiler fungerar ofta inte då rysk militär prioriterar att störa kommunikationer. SaveTheDogs arbetar på att finna lösningar hur foder ska kunna föras in i landet alternativt om möjlighet finns – införskaffas där. Här är samarbetet med andra hjälporganisationer oerhört viktigt för att få tillgång till regionen.

SaveTheDogs och Hundhjälpen startar nu vår insamling för Ukrainas flyktingar och deras husdjur. Visst är DU med.
Sätt in Ditt bidrag till Bankgiro 5541-9477, Swish 1234324448. Märk insättningen ”Ukraina”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.

Life will win over death.
Light will win over darkness.
Glory be to Ukraine.

President Zelensky


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: