SaveTheDogs gör också DETTA!

PROBLEM: Under pandemi-åren har fattigdomen ökat i samtliga italienska storstäder liksom även i många andra länder. Fenomenet hemlösa människor som delar sin tillvaro med en eller flera fyrbenta vänner har ökat kraftigt. Nu pratar vi inte om de personer som utnyttjar djuren i samband med att man ber om donationer från förbipasserande – utan de som av olika orsaker har förlorat sina jobb, sin bostad och sina familjeband och vars enda sanna relation nu är den med de djur, vanligtvis hundar, man lever med på gatan.

PARTNERS: Trots att det under många år funnits organisationer som hjälpt de hemlösa människorna i Milano ( ca 1,5 milj inv ) har det aldrig funnits något projekt som syftar till att även hjälpa de hemlösas djur. Den enda hjälp som hittills funnits för dessa har varit genom godhjärtade stadsbor som tagit privata initiativ och sträckt ut en hjälpande hand. Av denna orsak introducerar nu SaveTheDogs, baserade i Milano, det första projektet för att identifiera och bistå de hemlösas djur. Detta sker i samarbete med Fondazione Progetto Arca Onlus. Som förebild finns Street Vet UK ( England ) vars veterinärer där verkat i större städer i flera år och som generöst delar med sig av sin expertis och sina råd.


PROJEKTET: Situationen i Milano kartläggs nu av SaveTheDogs / Progetto Arca – med syfte att dels samla information / förstå behoven hos de hemlösa och deras hundar, dels skapa förtroendefulla relationer. Målsättningen för SaveTheDogs är att bistå med veterinärvård innefattande akutvård, vaccinationer, kastration samt där det är nödvändigt p g av hundens hälsostatus – omfattande medicinska behandlingar. Dessutom kommer dessa hemlösa hundar att få en väska med det allra viktigaste – ett täcke för vintern, antiparasit-behandling för sommaren, matskål, halsband och koppel, mat, ett första-hjälpen-kit samt annat som behövs för att förbättra tillvaron för dem och deras följeslagare.

Länk till reportage i MilanoToday.

FRAMTIDEN: Projektet i Milano 2022 kommer att utvärderas, med en förhoppning om att kunna utöka verksamheten till fler italienska storstäder där liknande problematik och hjälpbehov förekommer.


ÅTERIGEN – SaveTheDogs – VI ÄR STOLTA ÖVER ER!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d