Är DU rätt matte eller husse till en av våra fina herdehundar?


Vi har i Sverige två stiliga hundar av herdehundstyp och som söker sina evighetshem. Är hemmet hos Dig? Gör bara inte misstaget att tänka en herdehund som en vallhund – det är två helt olika hundtyper. En vallhund ska samarbeta med människan och har därför avlats fram för att vara uppmärksam på och snabbt följa ägarens signaler medan den arbetar. En herdehund arbetar självständigt. I de rumänska bergsområdena växer de ofta upp tillsammans med den hjord de ska vakta. De får således en oerhört stark flockkänsla och är i den situationen alltid vaksamma och beredda att försvara sin flock. De är väldigt lojala hundar med stor integritet – vana att i många generationer sköta sin uppgift på mer eller mindre egen hand. Att vinna deras förtroende är en högvinst.

Spartacus och Matisse är fantastiska hundar – som måste tillåtas den frihet som ligger i deras gener och starka integritet. De kräver en tillvaro som tillåter viss personlig ”frihet” – och ett utrymme som tillåter dem att strosa runt och vara ”herre” över sitt område. Inga stadshundar alltså. De är snälla och vänliga och knyter oerhört starka band till sin flock ( sina ägare ). Herdehundar är normalt inga krävande hundar – de är ganska bekväma av sig men uppskattar givetvis långa skogspromenader och spännande äventyr. Det är dock inga hundar som ska placeras i någon form av ”dressyr-box” – det passar dem inte och skapar därför stress.

Läs mera om Spartacus HÄR

Läs mera om Matisse HÄR

Intresseanmälan finner Du HÄR


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: