Uppdatering julinsamlingen

Julinsamlingen levererar! Tack vare alla er generösa djurvänner har 10 extremt fattiga familjer i byarna Cochirleni och Seimeni Mici fått hjälp till sina djur. Många av hundarna här hålls på väldigt korta kedjor – och ofta utan skydd för vänder och vind. I dessa hushåll har nu 19 hundar egna kojor att krypa in i när vindarna viner och ca 200 kg hundmat har hittills levererats. De hundar som inte hade skålar för sin mat fick också sådana. De kortaste kedjorna ersattes och halsband kontrollerades. Man kontrollerar också hundens hälsostatus – om akut hjälp är nödvändig. Det är så här SaveTheDogs arbetar – inte bara prat utan ”mycket motor”. Hjälpinsatsen fortsätter under flera veckor i byarna där nöden är stor. Varje ”julklapp” kommer att nå fram. Människorna här har inte kunskap om hur man håller djur på ett humant sätt – den ”kulturella” skillnaden gör också att djurs lidanden inte uppmärksammas eller rent av negligeras. Vid varje besök för SaveTheDogs personal diskussioner kring detta och försöker lära ut principer kring bra hund- / djurhållning. Varje hem erbjuds också gratis kastrering av sina hundar och katter. Hjälpinsatsen pågår i området under flera veckor och varje insamlad ”julklapp” kommer att nå fram. Detta är NI delaktiga i – ni som donerat till julinsamlingen.
Avslutningsvis en hälsning från hägnet Footprints of Joy i Cernavoda där julens utdelade leksaker nu sjunger på sista verserna – men roligt har det varit att bearbeta dem! Glädje!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d