Gott Nytt År 2022!

Julen kom även till Footprints of Joy och till STAAD. Det blev en dag av glädje, lek och godis. Tack alla som skänkte julklappar till våra skyddslingar! VARJE individ – hund, katt, häst och åsna fick uppleva något alldeles extra denna dag – när tomten faktiskt kom! Även de privata nödställda kedjehundarna har fått hjälp. Totalt delas 50 värmande kojor ut – fyllda med hö att bädda in sig i. Ett och annat litet kryp-in för en katt har också redan delats ut. Dessa ägda djur har även fått säckar med mat och där det behövdes – ”snälla” halsband och kedjor. På bilderna nedan ses Ioana och Nicolina – två fattiga, gamla damer som gör vad de kan för att sköta om sina hundar och katter men där inga resurser finns. Här står nu kojorna på plats och maten är levererad. Kylan kan komma!

Det svåra året 2020 följdes av ett svårt 2021. Pandemin fortsätter att rasa och misären i Rumänien bland de som redan är fattiga ökar – vilket i slutänden drabbar djuren. Restriktioner vad gäller resande sätter käppar i hjulen får våra besök. Våra hundar som före pandemin alltid flugits till Sverige har under hela 2021 fortsatt komma via landtransport i stället – en resa genom hela Europa. De är dock väl omhändertagna under resan och anländer glada och i bra skick. Hundhjälpen som alltid värnar om hundarnas säkerhet har nu inkluderat även Baggens specialgjorda koppel i adoptionsavgiften – där sedan tidigare Haqihanas suveräna sele ingått.

Många är de som under året gjort stora insatser för föreningen och våra hundar. Vi har redan utsett årets medlem och hedersomnämnda. Det finns många aktiva utanför styrelsen som vi också vill tacka och låta strålkastaren lysa på. Dessa personer har egna, stående uppgifter.

– Våra fantastiska kontaktpersoner som med glatt humör följer upp varje nyanländ hund i hemmet – Iren, Wiveca, Göran, Elisabeth, Sonia, Ulla, Lisa och Christina. Jourhundarna har en egen kontaktperson, bästa Anci.
– Vår eminenta ekonomiboss – Susanne – som ser till att kronor och ören hamnar där de ska.
– Ankomstnavet – Arlanda har stått stilla under året men på stand-by har följande fina personer stått – Tina, Amir, Mathias och Ian.
– Snällaste Eva har öppnat upp sin verksamhet utanför Stockholm som mötesplats för våra inresande hundar.
– FB / Instagramteamet som bjuder på daglig information – fantastiska Monica, Mije, Robin och Ingegerd.
– Förberedande telefonsamtal till alla nya ägare rings av kunniga och trevliga Louise, Charlotta, Kersti och Lisa.
– Världens bästa hundinfångare – suveräna Susanne.
– Tack även till Centraltryckeriet i Alingsås som gör bl a våra fina kalendrar.

Utöver dessa personer är vi omgivna av fantastiskt snälla människor som ställer upp och tar emot våra jourhundar eller adoptionshundar, som skjutsar hundar inom Sverige och som gör hembesök – eller tar itu med andra specialuppgifter. Stort tack till er alla! Tillsammans är vi alla HUNDHJÄLPEN!

Vi i styrelsen tar tillfället att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR 2022!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d