Hundhjälpen önskar alla vänner en God Jul!

We also take this opportunity to wish all our international friends a wonderful Christmas.

Vi på Hundhjälpen vill önska er alla, två-, tre- och fyrbenta vänner en riktigt God Jul. Det är igen en annorlunda jul – pandemins utveckling och nya restriktioner påverkar våra liv. Många sitter ensamma eller endast omgivna av sina husdjur. Glädjen att umgås med de nära och kära uteblir. Många har även mist någon de håller av till COVID-19. Julen är också tung för barn och djur i de hem där missbruk förekommer. Sträck ut din hand till någon som behöver dig – ett telefonsamtal visar att man inte är glömd. Lämna en liten gåva vid dörren. Låt din omsorg innefatta även de vilda djuren, där snön och kylan för många innebär en daglig kamp mot döden. Mata småfåglarna i din närhet – sätt ut mat i skogsområden om du inte får mata kring ditt hem. Lägg ut hö och frukt till rådjuren. En frusen harpalt kan uppskatta några äpplen och morötter. Ge med hjärtat!

Vi samlar under hela december månad in pengar för julklappar till samtliga omhändertagna djur vid Footprints of Joy samt vid STAAD. Detta år ska även 50 svårt utsatta kedjehundar på Cernavodas landsbygd få fina bäddade kojor till skydd för snö och kyla. De kommer även att få mat för den kallaste tiden. Även i Cernavoda är julen annorlunda. Den traditionella julfesten uteblir och personalen är bara den nödvändigaste för att upprätthålla alla rutiner. Hundhjälpen som normalt har en representant på plats 2-3 ggr / månad och alltid närvarar vid julfirandet har uteblivit. Ingen hund, katt, häst eller åsna kommer dock att bli bortglömd utan samtliga kommer att få en annorlunda och rolig dag med godbitar, leksaker och faktiskt – julmusik. Ev överskott från insamlingen går till stödmatning av de hundar som lider ute i samhället.

Julhelgen innebär att även vi inom föreningen drar ner på tempot några dagar för att umgås med våra familjer och husdjur. Respons från vår sida kan därmed dröja någon dag extra. // Styrelsen, Hundhjälpen


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: