Julens gåvor skänker glädje och räddar liv!

100 hundar har sin julklapp klar – 200 saknar ännu.
42 hästar och åsnor har sin julklapp klar – 38 saknar ännu.
34 katter har sin julklapp klar – 16 saknar ännu.
29 kedjehundar har sin julklapp klar – 21 saknar ännu.
Hundhjälpens bankgiro 5541-9477 Swish 123 432 4448

I vår lilla del av världen är vintern en rolig tid för många hundar. De leker och busar i snön, gör rivstarter så snön yr eller far fram som små plogar med nosen nerkörd i det vita. Glädjen att söka och gräva efter saker i snön är påtaglig. Svenska katter sitter ofta i fönstren och tittar på snöflingorna som faller eller de fåglar som matas utanför.

…………som i en annan värld lever hundarna i Rumänien. De leker inte i snön och grävandet i snön resulterar heller inte i många matbitar. Vintern är en plågsam tid för hundar försvagade av hunger, skador eller sjukdom. Kylan är i regionen tidvis mycket sträng och ihållande. Många gatuhundar fryser eller svälter ihjäl. De nödställda hundar och katter som har turen att bo kring Cernavoda får hjälp av SaveTheDogs. Även djuren som lever nära STAAD få sin trygghet där. Djuren i samhället stödmatas – nödvändigt för deras överlevnad. Hundarna i byarna Cochirleni / Seimeni Mici sitter fast utomhus i sina kedjor – ofta utan skydd. Här är frågan hur många som svälter eller fryser ihjäl i vinter för att ägarna är för fattiga för att kunna ta hand om dem. Djuren i hägnet huttrar i kylan. Även de behöver en guldkant i tillvaron – och under den kallaste månaden, januari, extra näringsrik mat för att orka hålla värmen. Vi skämmer här hemma bort våra husdjur kring jul – låt oss dela med oss till de som har minst.

300 omhändertagna hundar, 50 katter, 20 hästar och 60 åsnor väntar nu på en julklapp – från Dig! 50 kedjehundar i Cochirleni / Seimeni Mici behöver nödhjälp för att överleva vintern.

Hund-julklapp – tuggsak, leksak, extra näringsrik mat under januari – 250 kr

Katt-julklapp – kattgodis, leksak, extra näringsrik mat under januari – 100 kr

Häst / Åsna-julklapp – kraftfoder / vitaminer och påse med morötter / äpplen – 150 kr

NYTT! Kedjehundarna i Cochirleni / Seimeni Mici – varm koja samt mat – 1000 kr

Ge från hjärtat! Vi kommer med några dagars mellanrum att rapportera hur många djur som nu har paket att vänta till jul – och hur många paket som saknas.

Du kan även beställa vårt fina jul-gåvogram där du som julklapp till en vän för dennes räkning ger en gåva till Rumäniens utsatta hundar.
Sista datumet för beställning inkl betalning av gåvogram är den 15/12 för att de ska hinna fram innan jul.

Ditt bidrag skänker glädje, och trygghet – och för hundarna i småbyarna – möjligheten att överleva vintern.

Sätt in Ditt bidrag till Hundhjälpens bankgiro 5541-9477 alt swisha till 123 432 4448 . Märk Din betalning med alternativen hund / katt / häst-åsna / kedjehundar. Obs – du kan även skänka del av en gåva. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också ”Godkänner GDPR”.

TACK för att DU skänker till våra svagaste vänner i juletid!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: