Livet i byarna kan vara ett helvete!

Cernavoda där SaveTheDogs har sin verksamhet är beläget i den fattigaste delen av landet. I byarna runtomkring kan livet te sig medeltida. Det finns ofta inga ordentliga vägar utan magra hästar och åsnor drar tunga transporter längs leriga vägar och stigar. Många hus saknar rinnande vatten och elektricitet. Vatten hämtas från handpumpar på gårdsplanen och toaletten är ett utomhuskyffe – också mitt på gårdsplanen. Bråte ligger överallt. Livet är hårdast möjliga och det är svårt att tro att man befinner sig i Europa. Medelåldern är väldigt hög – de unga har flytt landsbygden. Misären är stor och många av de hundar som finns här överlever inte vinterns svält och kyla – utan dör en plågsam död. Ägda hundar är vintertid ofta utelämnade till isande kyla utan möjlighet att finna skydd. De flesta sitter fast i korta kedjor. Mat – kanske – någon gång. Den allmänna inställningen är att ”det är bara en hund”…

Varför skriver vi om detta? SaveTheDogs har denna vinter ”adopterat” de två fattiga byarna Cochirleni och Seimeni Mici. Här ska de 50 svårast lidande ägda hundarna få sitt livs julklapp – en skyddande koja fylld av halm, mat för vintern och ett humant halsband / längre kedja. Detta projekt är nu en del av årets julinsamling som även syftar till att som vanligt sätta lite guldkant på livet för djuren i hägnet, en dags avbrott i en ganska stilla tillvaro. Filmen ovan visar ett tidigare tillfälle där man delat ut liknande hjälp till fattiga människor och deras hundar – ett fantastiskt projekt där även DU kan göra skillnad. Mer information om hur DU kan hjälpa kommer under helgen.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d