Hjälp våra hästar inför vintern – hö saknas!

305 av 3000 balar insamlade
Bankgiro 5541-9477, Swish 123 432 4448

Ännu är det höst men vi har precis haft den första köldknäppen med nattliga minusgrader. Även i södra Rumänien närmar sig de kalla månaderna. För SaveTheDogs är vintern enormt kostsam. De djur som kommer in är ofta extremt undernärda och vårdkrävande. De djur som lever utomhus vid Footprints of Joy behöver extra mat för att klara kylan. Detta gäller även våra hästar. I dagsläget huserar 22 omhändertagna hästar vid Footprints of Joy – hästar där Hundhjälpens vänner tagit ett stort ansvar för deras räddning och välbefinnande. Vi minns väl alla de 40 hästar som i början av året hittades fastbundna på ”Dödens Fält” utanför Constanta och där SaveTheDogs gjorde en insats utan dess like. De 10 värst drabbade hästarna fick sin fristad i Cernavoda och kvarvarande överlevande fick även de en tryggad tillvaro på annat håll. Kampen att medicinskt rehabilitera dessa hästar var lång och krävande. Hundhjälpens vänner har sponsrat detta samt deras fina egna stall.

Se filmen när hästarna upptäcktes –länk här.

Nu med vintern i antågande gapar det tomt i ladorna. Vi får inte överge dessa så hårt drabbade djur nu när de igen behöver vår hjälp. Under den kallare perioden är åtgången av hö per månad 700-750 småbalar. Med en kostnad på ca 30 kr / bal är månadskostnaden ca 20-25 000. SaveTheDogs klarar inte denna kostnad utan ber oss om hjälp – dessa hästar ska aldrig mera fara illa. Samlar vi under september in 100 000 kr / 3000 höbalar så är hästarna tryggade hela vintern. Visst är DU med? Vi kommer att regelbundet rapportera antal finansierade hö-balar. Obs – det är små balar, ca 10 kg.

Från en hästägare till alla er häst- och djurvänner – snälla, ställ upp för våra hästar. Deras tidigare lidanden räcker till månen och tillbaka – nu har de oss – och vi är starka!

Sätt in ditt bidrag på bankgiro 5541-9477 alt Swish 123 432 4448. Märk betalningen ”Häst”. Vill Du att vi publicerar Ditt namn i vår gåvoredovisning, skriv också”Godkänner GDPR”.

Linda West / ordf Hundhjälpen


2 kommentarer på “Hjälp våra hästar inför vintern – hö saknas!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: