Särskilda behov – Athos och Rafaela!

Vi söker nu Dig som har ett hjärta utöver det vanliga – och en lämplig boende- och livssituation. Vi har två riktiga hjärteknipare som med sina handikapp har det tufft i hägnmiljön. Båda har varit mycket svårt skadade och man har tvingats amputera ett framben. Detta innebär i hägnet en stor nackdel då det finns många hundar runtomkring och som handikappad måste man alltid vara på sin vakt mot knuffar och hundar som kanske vill brottas eller helt enkelt inte är vänliga. Både Athos och Rafaela har ett enormt behov av att få lämna hägnet och börja ett liv i en lugnare och tillrättalagd omgivning. Personalen vid hägnet gör allt de kan för hundarna – men dessa två behöver egna människor som ser till deras väl – och som hjälper där det behövs.

5-årige Athos är en oerhört sällskaplig och kärlekstörstande kille som inget hellre vill än att umgås. Valpen Rafaela är ännu osäker och behöver få upptäcka att världen är härlig och att alla vill henne väl. För båda hundarna gäller att hemmet ska vara markbeläget och ha en egen trädgård som är inhägnad. En hund med detta handikapp ska INTE vara hänvisad till enbart koppelpromenader utan ska ha möjlighet att röra sig fritt på en inhägnad, trygg yta. Det är viktigt att man även inser att även om hunden KAN göra både det enda och det andra innebär det inte att den SKA det. Hundens långsiktiga väl står i fokus.

Läs mera om Athos HÄR.

Läs mera om Rafaela HÄR.

Intresseanmälan finner Du HÄR.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: