SKÄMMES!!!

Det är otroligt att man ens ska måsta skriva på detta tema – när det gäller en verksamhet för djurs väl och där alla inblandade nog är godhjärtade i grunden. Ändå händer det gång på gång på gång – och igen! Lösa nyanlända hundar som orsakas ett enormt lidande där de i stället skulle fått sina trygga hem. Just nu finns det t ex ett flertal hundar från olika mindre föreningar lösa runt omkring i landet. Vissa föreningar / privatpersoner figurerar ideligen!

SKÄMMES de föreningar och privatpersoner som tar hem hundar utan att noga kontrollera kunskaperna hos de nya ägarna – och som heller inte informerar om vad dessa ska förvänta sig. Skämmes ni som lämnar över hunden – vänder ryggen till och lämnar hund och ägare åt sitt öde – vilket är mycket vanligare än man tror. Här står en ägare som är helt handfallen och som inte ens har passande halsband och sele med sig – med resultatet att det finns många hundar som aldrig ens når sina hem före de är lösa och flyr i skräck. Rädslan är enorm hos dessa stackare och många får driva omkring långa tider då ägarna heller inte har den minsta susning om hur man fångar in dem – och ingen att vända sig till. Ni föreningar och privatpersoner som känner igen er – SKÄRP ER eller välj annan sysselsättning. Tar man hit ett hjälplöst djur har man också att ANSVAR – så TA DET!

SKÄMMES de ägare som i brist på information från importören heller inte själv tar reda på hur det kan vara att ta emot en gatuhund. Som ägare har du ett ANSVAR att vara informerad – TA DET! Du tar emot en levande varelse som är helt beroende av dig och din kunskap. Där du fallerar – så är det hunden som drabbas. Det borde vara en självklarhet att ta reda på hur man håller sin hund trygg – det är ingen känslolös leksak man får hem utan en kännande varelse som förlorat sin gamla miljö och är helt vilse i den nya. Likväl ser vi gång på gång på gång lösa, skräckslagna hundar där man skyller på ”olyckan”. Det är inget försvar utan bara trams – det finns alla möjligheter att se till att hunden inte kommer loss och flyr men man måste seriöst se faran och vara beredd. Kan du inte hålla din hund trygg – skaffa då heller inte hund. Det finns andra sätt att stötta – skänk t ex pengar eller ta ett fadderdjur.

SKÄMMES de ägare som låter andra göra allt jobb för att fånga in den genom slarv lösa hunden, medan man själv sitter hemma och ser på TV. Det här är så illa att man inte tror det är sant. 4 av 5 ägare till de lösa hundar som fångats in erbjuder otroligt nog heller inte ett öre i ersättning till räddaren. Man tar för givet att personen själv ska bekosta ett stort antal resor hit och dit i landet, material för infångandet, lockbete ( mat ), ev övernattning etc. HUR KAN MAN VARA SÅ JÄDRA SNÅL NÄR NÅGON RÄDDAR ENS HUND??? Ett simpelt tack gör ingen nytta här. Se till att ni som får hjälp erbjuder generös ersättning och hjälp till infångaren – det KOSTAR att begå misstag och då får man stå för det och inte slappt låta andra ta kostnaderna från egen budget. Detta är så skamligt gjort så det är inte klokt!

Dela gärna detta inlägg så det når den det berör.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: