Ett evenemang du inte bör missa, torsdag 26 augusti kl 19, FB.

Ta chansen att lära mer om hur du bemöter en hund som inte haft det lätt i livet – hur du genom att bemöta den på rätt sätt ger den chansen att övervinna sina rädslor och börja vägen mot ett härligt hundliv. Facebook evenemang / föreläsning av hundpsykolog Sandra Tigerlind som även kunnat ge många Hundhjälpen-hundar verktyg för att hantera livet och starta vägen mot välmående – ett arbete med grund i empati och etologi.

Vi uppmuntrar samtliga Hundhjälpens aktiva medarbetare och ägare att anmäla sig – givetvis även alla andra som också har ett intresse att möta en ”rädd, osäker och aggressiv hund” och i detta möte agera på ett förtroendeskapande sätt. Deltagande kostar 299 kr – vilket tillfaller de hundar som vistas vid Black Dog Foundation, där svårt plågade hundar får en fristad. Länk till evenemanget / anmälan längst ner i inlägget.


Hantering av rädda, osäkra och aggressiva hundar

Många osäkra och rädda hundar använder ambivalenta eller aggressiva strategier i vardagen för att hantera sina svåra känslor, och vi känner med hundarna, vi förstår att de behöver hjälp.

Detta är något som vi normalt sett inte lär oss på en kurs, hur man hanterar dessa hundar på bästa sätt. Vad kan vi råka göra för att förvärra det? Hur kan vi ge dem möjlighet att använda andra strategier som är mindre destruktiva, för dem, för ägaren, eller för samhället? Det är en utmaning, men det går.

Vi går igenom några vanliga problem för osäkra hundar, som tex hantering, koppla hunden och koppelgång, svåra promenader, rädsla för familjemedlemmar eller besökare, men också hur man hjälper en avstängd hund bli hund igen, eller att få en stressad hund som reagerar på många triggers, att börja andas igen.

Klicka på länken för att komma till evenemangets FB-sida där du även anmäler dig / betalar avgiften..

Till evenemanget.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d